Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Cadou' de final de mandat pentru Obama: Ce fac autorităţile din Cuba

sua cuba

Cu câteva zile înainte de vizita istorică a lui Barack Obama în Cuba, Havana a eliberat şi autorizat plecarea în SUA a patru disidenţi încarceraţi, 'cadou' pentru preşedintele american, a anunţat opoziţia ilegală cubaneză, informează AFP.

Disidenţii Niorvis Rivera, Aracelio Riviaux, Vladimir Morera şi Jorge Ramirez 'au ieşit marţi din celulele în care erau închişi şi au fost transferaţi la închisoarea 'Combinado del Este' (la Havana) unde au fost efectuate demersuri pentru migraţie şi ei au plecat în aceeaşi zi spre spre SUA', a declarat opozantul Jose Daniel Ferrer. Acesta din urmă, care conduce Uniunea Patriotică din Cuba (Unpacu) şi figurează printre disidenţii cubanezi care au fost invitaţi la întrevederea de marţea viitoare cu Barack Obama, în marja vizitei oficiale a acestuia în Cuba, a precizat că aceste eliberări, realizate cu medierea Bisericii, constituie 'un cadou pentru Obama'.

Aceşti patru deţinuţi făceau parte din grupul celor 53 de disidenţi care au fost eliberaţi la sfârşitul lui 2014 - începutul lui 2015 la cererea Washingtonului, la puţin timp după anunţul istoric privind apropierea cu Havana. Ulterior, ei au fost încarceraţi pentru acţiuni ilegale. Interzisă de autorităţi, privată de acces la mass-media şi aproape necunoscută în Cuba, disidenţa este considerată de către autorităţile de la Havana drept un grup de 'mercenari' în serviciul intereselor străine. Comisia cubaneză pentru drepturile omului (CCDH, ilegală însă tolerată) numără astăzi în jur de 60 de deţinuţi politici în Cuba, cifră contestată de către autorităţi, care nu recenzează oficial nici măcar unul, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.