Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cadre medicale infectate cu noul coronavirus lăsate fără tratament: teste pozitive, dar tratamentul a încetat brusc

Europa FM
doctor medic spital

O asistentă medicală de la Spitalul din Mioveni susține că în spital sunt cel puțin 15 cadre medicale care au coronavirus. Ei au fost internați, iar până pe data de 28 aprilie li s-a administrat tratament. Ulterior, în ciuda faptului că rezultatele erau tot pozitive, tratamentul nu a mai fost administrat.

Citește și: Ministerul de Interne: În ce condiții vom putea călători în afara localității, după 15 mai

"Sunt asistentă medicală la Spitalul Județean din Pitești, unde am fost și infectată. Sunt internată la Spitalul Orășenesc Mioveni de aproximativ trei săptămâni. Am primit șapte zile tratament, iar din data de 28 aprilie nu am mai primit până în ziua de astăzi niciun fel de tratament. Văzând că toate testele făcute au ieșit pozitive, am cerut să mi se mai dea tratament cu antiviral.

Am făcut testul inițial, care mi-a arătat că am rezultat pozitiv. După șapte zile de tratament, mi s-au recoltat iar probe, s-au trimis la Matei Balș și testul a fost iar pozitiv. Am așteptat alte cinci zile, mi s-au recoltat alte probe și a ieșit iar pozitiv", a explicat cadrul medical, informează Antena 3.

Asistenta a afirmat că sunt aproximativ 15 cadre medicale în această situație.

Managerul spitalului, Horia Trăilă, susține că este legat de mâini și de picioare.

"Am fost pus în situația, fiind un spital la început, să preluăm toată lupta anti-COVID-19 din Argeș. La ora actuală, nu eu conduc aceste tratamente. Au fost delegați medici infecționiști și medici de Terapie Intensivă și ei conduc aceste tratamente. Nu eu le impun tratamentele. Ei le conduc, conform protocolului național. În acest moment, testele se trimit de la Argeș către Matei Balș, au fost ceva probleme cu recoltarea, noi le-am rezolvat, am reușit de fiecare dată să le dăm.

Am ținut tot timpul legătura cu cei care se ocupă de procedurile terapeutice. Cunosc acest aspect. Am discutat cu medicii care conduc tratamentul. A fost decizia echipei de medici. La ora actuală nu există un tratament care merge țintit pe acest virus. Sunt oameni care răspund rapid, alții care răspund mai lent. Ei se negativează lent. Ține de organismul fiecăruia".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.