Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cadrul Financiar Multianual pentru a ajuta mai mult Ucraina și Republica Moldova

epochtimes-romania
siegfried muresan

Negociatorul șef pentru Bugetul Uniunii Europene, eurodeputatul Siegfried Mureșan, a anunțat că a solicitat revizuirea Cadrului Financiar Multianual pentru a ajuta mai mult Ucraina și Republica Moldova și pentru a finanța prioritățile neprevăzute, comunică MOLDPRFES.

Eurodeputatul a făcut publice astăzi propunerile sale înaintate Comisiei Europene. “Oamenii așteaptă să ajutăm și mai mult întreprinzătorii și fermierii afectați de consecințele războiului dus de Rusia în Ucraina și să investim mai mult în măsuri pentru creșterea siguranței oamenilor, în contextul amenințărilor din exterior. Trebuie să întărim și mai mult economiile și să continuăm investițiile în tranziția verde și în reducerea dependenței energetice de Federația Rusă. Trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina și Republica Moldova, fiindcă vom putea trăi în siguranță și stabilitate în interiorul tuturor celor 27 de state membre doar dacă suntem înconjurați de state vecine stabile și sigure. Pentru toate aceste priorități noi ale Uniunii Europene și pentru eventuale alte cheltuieli neprevăzute ce vor apărea în următorul an, resursele financiare sunt limitate în actuala propunere de buget. Tocmai de aceea, ca negociator-șef pentru Bugetul Uniunii Europene, obiectivul meu este să identificăm noi resurse pentru a aloca suficientă finanțare tuturor acestor priorități. Avem, așadar, nevoie de mai multă flexibilitate bugetară, iar pentru acest lucru este necesară revizuirea Cadrului Financiar Multianual (CFM) 2021 – 2027 pe baza căruia sunt construite bugetele anuale ale UE”, a opinat Mureșan.

El a precizat că așteaptă ca propunerea de revizuire a CFM din partea Comisiei Europene să fie gata până la sfârșitul lunii iunie. „În baza acestei propuneri de revizuire, voi lucra la noul buget al UE pentru 2024 care să acopere toate nevoile actuale. Voi începe acum munca împreună cu toate comisiile de specialitate și cu toate grupurile politice proeuropene pentru a defini în detaliu prioritățile bugetare ale Parlamentului European. Obiectivul meu este să adoptăm la timp un buget pentru anul 2024 puternic, care să acopere nevoile de finanțare”, a conchis eurodeputul.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.