Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câinele de pază al democrației, în lesa Comisiei Europene: Finanțare pentru un hub bulgaro-român pentru combaterea dezinformării

nonguvernamental.org
news stiri presa jurnalism jurnalisti

Comisia Europeană (CE) a anunţat joi că oferă 8 milioane de euro pentru înfiinţarea a şase noi centre de combatere a dezinformării, care vor face parte din Observatorul european al mass-media digitale (EDMO), platforma independentă pentru verificatori de fapte, cercetători universitari şi alte părţi interesate care contribuie la combaterea dezinformării în Europa. Un centru antidezinformare româno-bulgar urmează să fie înfiinţat şi să înceapă să funcţioneze în 2023.

Alte astfel de hub-uri vor funcţiona în Croaţia şi Slovenia; Estonia, Letonia şi Lituania; Germania şi Austria; Ungaria, Grecia, Malta şi Cipru. În 2020, au fost deschise hub-uri antidezinformare în Belgia şi Ţările de Jos; Spania; Luxemburg; Franţa; Italia, transmite Agerpres, citând BTA.

Cercetători universitari, verificatori independenţi de fapte, ofiţeri de presă vor fi implicaţi în activitatea noilor organizaţii. Acestea vor încerca să detecteze şi să evalueze campaniile de dezinformare şi vor organiza cursuri de educaţie mediatică.

CE menţionează că, începând de anul viitor, centrele de combatere a dezinformării din UE se vor extinde la toate ţările UE. Se preconizează că, în cadrul acestei activităţi, participanţii vor face schimb continuu de date privind actele de dezinformare detectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.