Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câinii din rasa Teckel, amenințați cu extincția; Germania propune interzicerea reproducerii

Freepik.com
Teckel, șoricar, dachshunds

Un nou proiect de lege urmărește să interzică reproducerea câinilor cu "anomalii scheletice", cum ar fi teckelii. Iubitul câine șoricar din Germania, teckelul, ar putea fi amenințat în această țară, a declarat miercuri clubul său național de canise, citând un nou proiect de lege care urmărește să interzică creșterea câinilor cu "anomalii scheletice".

 

Proiectul de lege, publicat în februarie și aflat în prezent în atenția autorităților, a fost introdus ca parte a Legii privind protecția animalelor, care încearcă să consolideze legile existente privind așa-numita "creștere prin tortură", a precizat guvernul german, citat de CNN.

Documentul a precizat că ar putea interzice reproducerea raselor predispuse la anumite probleme, cum ar fi frecventele probleme ale coloanei vertebrale observate la câinii cu picioare scurte și spate lung.

Potrivit Clubului canin german (VDH), ar putea fi afectați și alți favoriți naționali, precum ciobănescul german și schnauzerul, și chiar însuși Snoopy, beagle-ul.

Teckel-ul, un câine iubit, cu o istorie veche

 

Istoria a văzut mulți iubitori celebri ai dachshundului cu talie joasă, dar luptător, sau "dackel", așa cum este cunoscut în germană. Napoleon Bonaparte a deținut mai mulți dachshunds, iar ultimul împărat al Germaniei, Kaiserul Wilhelm al II-lea, a avut o piatră funerară ridicată pentru dackel-ul său, "Erdmann". Pictorul Pablo Picasso a fost fotografiat cu teckelul său, Lump, care a inspirat faimosul desen cu linii al artistului, "Le Chien".

Un teckel a devenit chiar prima mascotă oficială a Jocurilor Olimpice - în Germania, bineînțeles - când organizatorii l-au prezentat pe Waldi the Dachshund pentru Jocurile Olimpice de vară din 1972.

Reforma propusă de Germania este "scandaloasă", potrivit lui Kerstin Schwartz, o crescătoare de teckeli și proprietară a 27 de câini din Brandenburg, lângă Berlin. "Câinele șoricar face parte din moștenirea culturală a Germaniei", a declarat miercuri pentru CNN Marion Michelet, președinta de la clubul canin Deutscher Teckelklub Berlin-Brandenburg și proprietara unui teckel pe nume Pepper. "Câinele șoricar nu este o reproducere de tortură doar pentru că este mic și are picioare scurte". Michelet a adăugat că ea crede că "noul proiect de lege este exagerat... și este îndreptat împotriva creșterii ca întreg".

Petiție pentru salvarea câinilor

 

VDH a lansat o petiție pentru a salva "câinii noștri preferați", susținând că reforma ar lăsa prea mult loc de interpretare în determinarea a ceea ce constituie un defect genetic. Începând de miercuri, petiția a atras peste 15.000 de semnături.

Pe site-ul său, VDH a declarat că "multe dintre modificările propuse, cum ar fi reglementarea comerțului online cu animale sau luarea de măsuri împotriva comerțului ilegal cu căței, au sens. Cu toate acestea, legea privind protecția animalelor conține cerințe care ar putea însemna sfârșitul multor rase de câini sănătoase din Germania".

Ministerul german al Agriculturii a negat că noul proiect de lege ar echivala cu o interdicție pentru anumite rase, inclusiv pentru câinele Teckel. "Nu căutăm să interzicem câinele teckel", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Agriculturii pentru CNN,  "Ceea ce urmărim prin această reformă este interzicerea creșterii câinilor de tortură".

Ministerul a declarat că noul regulament urmărește să interzică practicile de creștere care provoacă suferințe pe termen lung animalelor.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.