Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Câinii psihoterapeuţi, tot mai căutaţi în ultimul timp: Terapia cu câini pentru copiii cu autism produce beneficii la nivel psihic, dar şi fizic

autism

Numărul familiilor copiilor cu autism care apelează la terapia asistată de animale creşte în România. Terapia cu câini pentru copiii cu autism produce beneficii la nivel psihic, dar şi fizic, anunță MEDIAFAX.

Terapia asistată de animale are ca parte integrantă în proces un animal special instruit. Patrupezii sunt un real ajutor pentru copiii cu autism. Terapia produce beneficii la nivel psihic şi fizic.

Copiii cu autism sunt puşi de foarte multe ori în situaţii dificile şi îşi controlează greu emoțiile. Aici intervine câinele de terapie.

Citește și: După cazul Baranga, jurnalista Ioana Ene Dogioiu îl dă în vileag pe șeful Grupului de Comunicare Strategică: ‘Este o persoană fără diplomă de licență’ .

Copilul cu autism poate întelege un animal deoarece nici el nu se poate baza pe limbaj ca formă de comunicare. Lumea lor constă în imagini, sunete, gust şi simţ tactil.

„Între copil şi câine se formează o relaţie, este un factor care ajută beneficiarul să depășescă momentele grele şi să aibă progrese. Nu există terapie asistată de animale fără specialist. Specialistul este cel care întocmeşte planul terapeutic”, declară Luciana Mihaela, manager departament de Terapie şi Activităţi Asistate de Animale.

La rândul său, Georgiana Ramona Neagu, psihopedagog, afirmă că studiile au arătat că relaţia copilului cu câinele poate constitui baza pentru viitoarele abilităţi de interacţiune socială: „Câinele nu judecă, nu respinge. El acceptă şi îl sprijină pe copil indiferent de greutăţile pe care le are, iar copilul ajunge să simtă asta”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.