Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călătoriile cu avionul peste Atlantic vor dura mai mult

avion air france

Un studiu efectuat de cercetatorii din Marea Britanie a concluzionat ca vor dura mai mult calatoriile transatlantice cu avionul dinspre Europa, cauza fiind schimbarile climatice.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Reading afirma ca schimbarile climatice vor determina o accelerare a vitezei curentilor de mare altitudine, iar avioanele care pleaca dinspre Europa vor zbura cu vantul in fata, ceea ce va mari timpul cursei cu pana la cinci minute fata de timpul necesar avioanelor sa traverseze Atlanticul spre Europa.

Zborurile care vin dinspre Statele Unite spre Europa beneficiaza de puternicii curenti de altitudine care pot adauga la viteza avionului aproape 300 de km/h.

Potrivit studiului, acest avantaj va fi subminat de schimbarile climatice, care vor duce la amplificarea vitezei curentilor de mare altitudine. Astfel, calatoria dinspre New York spre Europa va dura mai putin, dar un zbor Londra-New York va dura mai multe de sapte ore.

Rezultatul general este ca toate zborurile vor dura mai mult, adaugand aproximativ 2.000 de ore la timpul anual de zbor si 22 de milioane de dolari cheltuieli cu combustibilul intr-un an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.