Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calatoriile in conditii inumane sanctionate de ANPC. Cat trebuie sa plateasca CFR

cfr

Calatoriile in conditii inumane au fost sanctionate de Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului. In urma a numeroase sesizari din partea calatorilor, ANPC a decis să dea o amenda de 100.000 de lei CFR.

Calatorii au reclamat ca in perioada caniculei trenurile au circulat fara aer conditionat, ba chiar cu geamurile blocate sau stricate. Pe langa acestea, au mai fost sesizate grupuri sanitare neigienizate, sisteme de ventilaţie îmbâcsite, scaune rupte sau lipsa apei potabile.

După sute de sesizări care denunţau conditiile deplorabile în care CFR ii obliga pe calatori sa circule, ANPC a decis să sanctioneze compania.

Situaţia este la fel de gravă şi pe peroane. Inspectorii ANPC au descoperit că apa potabilă lipseşte aici, peroanele nu sunt igienizate, coşurile de gunoi lipsesc sau nu sunt curăţate iar scaunele sunt rupte sau pur şi simplu lipsesc.

Totodată, amenzi au primit şi comercianţii care operează în gări sau pe peroane. În total, cei 10 agenţi economici verificaţi au primit o amendă în valoare totală de 71.000 de lei. În urma controalelor, 116 kilograme de produse alimentare au fost confiscate pentru că erau expirate, iar 4 unităţi au fost închise temporar, informeaza B1 TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.