Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calificat drept 'dictatură' de Emmanuel Macron, regimul de la Caracas denunţă o 'ingerinţă' din partea liderului francez

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam   Emmanuel Macron

Venezuela a denunţat miercuri o 'ingerinţă' în problemele sale interne din partea preşedintelui francez Emmanuel Macron, care a calificat cu o zi înainte drept 'dictatură' guvernul omologului său Nicolas Maduro, informează AFP. Într-un comunicat publicat pe site-ul său web, Ministerul Afacerilor Externe al Venezuelei şi-a exprimat 'respingerea fermă a declaraţiilor lamentabile' ale lui Macron, care 'constituie o ingerinţă clară în problemele interne' ale Venezuelei.

Marţi, susţinând un discurs în faţa ambasadorilor francezi reuniţi la Paris, Macron s-a întrebat 'cum au putut unii să fie atât de complezenţi cu regimul care se instalează în Venezuela'. 'O dictatură încearcă să supravieţuiască pe seama unei suferinţe umane fără precedent, prin radicalizări ideologice îngrijorătoare, în timp ce resursele acestei ţări rămân considerabile', a declarat preşedintele francez, conform Agerpres.

Aceste declaraţii, continuă ministerul de la Caracas în comunicatul său, 'aduc atingere instituţiilor venezuelene şi par a fi provocate prin obsesia permanentă şi imperială de a ataca poporul nostru, ignorând principiile cele mai elementare ale dreptului internaţional'. Venezuela cere 'respect pentru democraţie', adaugă comunicatul, care atribuie afirmaţiile lui Macron 'unei profunde necunoaşteri a realităţilor' din această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.