Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Calimente: Semnalul de alarmă pe care îl trag magistraţii este bine venit

magistrati

Semnalul de alarmă pe care îl trag magistraţii este bine venit, a declarat joi deputatul Mihăiţă Calimente, preşedintele ALDE Arad, care a adăugat că solicitările magistraţilor 'îi dau fiori', pentru că înseamnă că toate aceste lucruri nu au existat în justiţia din România până în acest moment.

'În aceste zile sunt zeci de instanţe şi parchete din ţară care protestează împotriva modului de a se face justiţie în România, pornind de la legea salarizării - despre care au spus că nu este justă (...). Situaţia este destul de gravă, pentru că aceste cereri pe care le au procurorii şi judecătorii nu au fost respectate până acum, iar asta înseamnă că justiţia care s-a făcut în România, până în prezent, a fost în afara legii', a afirmat Calimente.

Citește și: Antal Arpad: A fost un gest extrem de simplu, un gest atât de elegant din partea noastră

Potrivit acestuia, este pentru prima dată când un număr atât de important de magistraţi spun 'nişte lucruri clare, precise şi foarte dure', cerând, între altele respectarea independenţei instanţelor de judecată, a principiului separării puterilor în stat, a forţei obligatorii a hotărârilor definitive şi egalităţi între acuzare şi apărare. Între derapajele semnalate de magistraţi se numără perpetuarea în spaţiul public a unei justiţii primordial represive, precum şi nesocotirea dreptului la apărare. Judecătorii au tras un semnal de alarmă asupra mutării actului de judecată din instanţe în spaţiul public', a mai menţionat preşedintele ALDE Arad, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.