Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu, despre Jacques Chirac: 'Am pierdut un mare om de stat și un lider european vizionar'

Jacques Chirac

Călin Popescu Tăriceanu a transmis, joi, condoleanțe poporului francez, după moartea fostului președinte al Franței Jacques Chirac. Liderul ALDE susține că acesta era un mare om de stat și un lider european vizionar.

„Am aflat azi că acest om politic excepțional, pe care am avut onoarea să-l cunosc personal și cu care m-am întâlnit în mai multe rânduri, ca vicepremier, în 1997, ori ca premier, în 2006, nu mai este printre noi. Am pierdut un mare om de stat și un lider european vizionar. Sunt extrem de mâhnit și transmit condoleanțele mele cele mai sincere poporului francez!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook.

Citește și: Noi comentarii făcute de Cozmin Gușă! ‘Nici susținerea nu a fost pe măsură’

Liderul ALDE a amintit de un discurs al fostului președinte francez, rostire la Summitul NATO de la Madrid, în iulie 1997.

„-România, asupra căreia mulţi îşi pun semne de întrebare, a făcut o alegere clară în favoarea democraţiei şi economiei de piaţă. Poporul român aspiră, într-o imensă majoritate - cea mai mare dintre statele candidate - să adere la Alianţa noastră. Aderarea României ar aduce o contribuţie majoră la stabilitatea Europei Centrale şi de Est. S-ar evita, astfel, crearea unui clivaj între Nord şi Sud în momentul în care Charta Rusia-NATO şterge linia de fractură dintre Estul şi Vestul continentului european. Iată de ce decizia pe care o luăm este miza majoră a acestui summit. Să nu ne luăm riscul de a rupe coeziunea aliaţilor sau de a submina credibilitatea Alianţei, excluzând astăzi două ţări care răspund criteriilor pe care noi înşine le-am fixat-”, este un fragment din discursul lui Jacques Chirac, potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Omul ‘crescut’ la FBI zguduie cazul Caracal! Declarația care aruncă-n aer întreaga anchetă

„Cuvintele de mai sus, rostite la Summitul NATO de la Madrid, în iulie 1997, au surprins toată Europa prin vehemența lor în favoarea admiterii țării noastre, alături de Slovenia, în alianță. Ele au fost rostite de un mare prieten și susținător al României, fostul președinte francez Jacques Chirac”, subliniază Tăriceanu.

Jacques Chirac, președinte al Franței în perioada 1995-2007, a decedat joi, la vârsta de 86 de ani, a anunțat familia fostului lider de la Palatul Elysee, potrivit presei internaționale.

Primar al Parisului, ministru, prim-ministru și în cele din urmă președinte, cariera politică excepțională a lui Jacques Chirac s-a desfășurat pe parcursul a peste 40 de ani, însă în ultimii ani ai vieții sale a fost vizat de acuzații de corupție.

Citește și: Andrei Caramitru îi atacă pe actorii #Rezist: Hai să facem panaramă și scandal

„Președintele Jacques Chirac a murit în această dimineață, înconjurat de familie, în liniște”, a declarat ginerele fostului lider francez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.