Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat pașii în cazul Dan Șova

sova

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, marţi, că a sesizat Biroul Permanent privind decizia CCR referitoare la cazul Şova şi a adăugat că aşteaptă de la Comisia juridică o propunere care să se bazeze pe decizia Curţii.

Citește și: Cum se va transa cazul Sova. Recomandarea presedintelui Comisiei Juridice

"Am primit din partea Curţii Constituţionale motivarea deciziei referitoare la sesizarea de neconstituţionalitate formulată de un număr de 46 de senatori. Aşa cum ştiţi, în astfel de cazuri există o procedură aş spune o cutumă - Biroul Permanent. L-am sesizat deja, urmează să se întrunească şi, în astfel de cazuri, Biroul Permanent solicită un punct de vedere Comisiei juridice, care este alcătuită din membri ai Senatului cu experienţă şi, aş spune, calificare. Punctul de vedere nu trebuie neapărat să fie însuşit de membrii Biroului Permanent, el urmează să fie supus după aceea dezbaterii şi aprobării plenului. Deci, aşteptăm din partea Comisiei juridice o propunere care să se bazeze pe decizia Curţii Constituţionale, o propunere de a proceda mai departe", a declarat Tăriceanu, la Senat.

Citește și: Motivarea CCR în Cazul Șova. De ce Senatul trebuie sa reia votul

El a dorit să menţioneze că nu poate vorbi în numele Senatului. "Eu am un singur vot, aşa cum au ceilalţi membri ai Senatului. Prin urmare, Senatul nu ia decizii prin voinţa preşedintelui sau preşedintelui Comisiei juridice, ci prin votul unei majorităţi" a adăugat Tăriceanu întrebat în legătură cu opinia preşedintelui Comisiei juridice, liberalul Cătălin Boboc, care a susţinut necesitatea convocării, miercuri, a Biroului Permanent ca urmare a motivării deciziei Curţii cu privire la hotărârea Senatului în cazul senatorului Dan Şova, precum şi redactarea unei noi hotărâri prin care să se încuviinţeze cererea DNA de reţinere şi arestare preventivă a social-democratului.

Curtea Constituţională a României a arătat în motivarea privind cazul Dan Şova că hotărârea prin care Senatul răspunde cererii de încuviinţare a reţinerii sau arestării unui membru al Camerei trebuie să fie adoptată cu respectarea dispoziţiilor constituţionale referitoare la cvorumul de adoptare - majoritatea membrilor prezenţi la şedinţa plenului Senatului în care se supune aprobării cererea adresată de PÎCCJ, prin intermediul ministrului Justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.