Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se va transa cazul Sova. Recomandarea presedintelui Comisiei Juridice

sova

Curtea Constitutionala a dat miercuri motivarea deciziei de neconstitutionalitate privind Hotărârea de respingere a  solicitării DNA de încuviințare a arestării și reținerii senatorului PSD Dan Șova. Intrebarea ramane insa - cum vor proceda senatorii mai departe in cazul Sova. Cum vor pune situatia votului din plen in acord cu decizia CCR.

Presedintele Comisiei Juridice din Senat Catalin Boboc a explicat ca din punctul sau de vedere plenul Senatului ar trebui sa voteze o noua hotarare pin care sa constate incuviintarea cererii de retinere si arestare a lui Dan Sova, in baza votului deja exprimat in acest caz: 79 pentru, 67 impotriva, 5 anulate.

"As saluta faptul ca in Romania exista mecanisme democratice de autoreglare in cazul unor abuzuri. Chiar asa a fost asta, un abuz al Puterii. Curtea confirma ceea ce noi (n.r. PNL) am spus de la bun inceput. Avem de facut un singurl lucru dupa ce presedintele Senatului a spus ca nu poate convoca Biroul Permanent in lipsa motivarii deciziei, asteptam poate chair si maine sa convace Biroul Permanent si sa inchidem acest caz care a mai pus o pata pe o imagine si asa sifonata a Senatului.

Daca Puterea ar fi ascultat si Opozitia nu am fi ajuns aici.

Exista un proces verbal care consemneaza votul exprimat atunci. Un vot, dupa cum spuneau si cei de la PSD, dat dupa propria constiinta, constiinta care nu se schimba de la o zi la alta. Cu alte cuvinte acel proces verbal citit la tribuna Parlamentului, un act al plenului care este inca in vigoare, nu este contestat de nimeni si exprima un rezultat al unui vot. Nu ne ramane decat sa emitem o hotarare pe care plenul sa o voteze, bazandu-ne pe votul exprimat atunci", a declarat Catalin Boboc.

El sustine ca aceasta solutie nu ar mai lasa loc de discutii si interpretari pe care le-ar putea naste o reluare a votului. El considera ca solutia reluarii votului ar afecta imaginea PSD in primul rand si a Parlamentului in general.

"E un act de procedura pe care, daca eram destepti, il emiteam de atunci si incheiam acest subiect care ne-a facut rau", a spus Boboc.

Presedintele Comisiei Juridice crede ca ar trebui totusi ca cineva sa asume responsabilitatea politica pentru aceasta situatie. Aceasta asumare ar atrage dupa sine demisia presedintelui Senatului, o demisie solicitata in repetate randuri de PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.