Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu, după achitare: Meleșcanu, Corlățean și Cazanciuc nu au fost puși sub acuzare, dosarul a fost cu dedicație pentru mine

Inquam Photos / Octav Ganea
Calin Popescu Tariceanu

Fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni la Antena 3, după ce a fost achitat definitiv de ÎCCJ într-un dosar în care procurorii l-au acuzat pentru menţinerea în funcţie a unui senator incompatibil, că speră că prin această decizie procuratura să nu mai poată încălca principiul separației puterilor în stat.

  • „Din punct de vedere politic, acesta a fost un alt element, nu singurul, care a dus la decizia mea de a ma retrage din viata politica. Aceasta actiune a Parchetului a fost una cu dedicatie pentru mine, pentru ca in urma mea la presedintia Senatului au urmat dnii Melescanu, Corlatean si Cazanciuc care nu au fost pusi sub acuzare desi au avut exact aceeasi atitudine, ei nu au fost chemati la procurata, nu au fost pusi sub acuzare pentru abuz in serviciu, nu a fost pus in acuzare nici Biroul Permanent care a vota cu mine procedura, nici Comisia Juridica a Senatului”, a declarat Tăriceanu.
  • „Am o satisfacatie mare dintr-o perspectiva institutionala si constitutionala, s-a curmat sper practica aceasta a Parchetului de a putea ancheta decizii, proceduri care tin exclusiv de Parlament incalcand principiul separatiei puterilor in stat, un principiu fundamantal al democratiei”, a declarat Tăriceanu”, a adăugat acesta.

Tăriceanu a fost trimis în judecată de Parchetul General în decembrie 2020, fiind acuzat că nu a constatat şi nu a supus la vot în plenul Senatului încetarea mandatului de senator al lui Cristian Marciu, deşi acesta din urmă avea o decizie definitivă dată de judecători prin care a fost declarat incompatibil şi nu mai putea ocupa o funcţie publică.

Tăriceanu mai are pe rol un dosar la Instanţa supremă, în care este judecat pentru că ar fi primit o mită de 800.000 de dolari în dosarul licenţelor Microsoft.

De asemenea, el a mai fost implicat şi într-un dosar legat de retrocedarea frauduloasă a Fermei Băneasa, în care a fost achitat pentru mărturie mincinoasă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.