Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu face RĂZBOI în coaliție pentru Familia Regală: 'Să i se ia Palatul Elisabeta mi s-ar părea ca un pas înapoi' / VIDEO

Facebook
dragnea tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că o eventuală retragere a dreptului de folosinţă de către Familia Regală a Palatului Elisabeta ar însemna "un pas înapoi" faţă de actualul statut pe care statul român l-a acordat acestei familii.

El a amintit că în timpul preşedintelui Ion Iliescu "s-a produs o reconciliere" prin care Familiei Regale i s-a permis revenirea în România, li s-a acordat drept de folosinţă pentru Palatul Elisabeta, iar ulterior "un statut de reprezentant special care a contribuit prin eforturile proprii la netezirea drumului accederii noastre în UE şi NATO".

Citește și: Carmen Iohannis, uimește, înainte de Crăciun: Ce gest a făcut Prima Doamnă a României

"Având în vedere toate aceste lucruri care s-au derulat într-o lungă perioadă de timp, să se ia Palatul Elisabeta mi s-ar părea ca un pas înapoi pe care nu îl văd nicidecum cum ar putea să fie justificat. (...) Cu ocazia funeraliilor regelui Mihai am observat o ţară întreagă care şi-a plâns ultimul monarh şi care a avut un moment în care a realizat care a fost rolul regelui, rolul monarhiei în România. Această decizie de a renunţa la acordarea dreptului de folosinţă pentru Palatul Elisabeta nu îl văd înscriindu-se în această logică de până acum", a spus vineri Tăriceanu, la Senat.

Întrebat dacă Familia Regală trebuie să aibă reşedinţa la Palatul Elisabeta sau doar drept de folosinţă a Palatului, Tăriceanu a spus: "Vorbim de un lucru simplu: poate să folosească Palatul Elisabeta sau nu poate? Că e definit ca reşedinţă, ca ... nu cred că asta e problema de care ne împiedicăm în acest moment!".

Citește și: Inedit! Cine este elevul care a îngenuncheat la catafalcul Regelui Mihai și de ce a făcut asta .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.