Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu, mesaj pentru Liviu Dragnea: 'Trebuie să ne gândim la consecințe'

tariceanu dragnea

Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, că a stabilit cu liderul PSD, Liviu Dragnea, ca după alegerile locale să poarte discuţii şi să se ia o hotărâre privind depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva actualului Guvern.

'Cu domnul Dragnea ce am discutat vă spun foarte clar, având în vedere această îngrijorare pe care o împărtăşim, trebuie să găsim o soluţie. Am evocat posibilitatea unei moţiuni de cenzură. Nu ne-am hotărât asupra acestui lucru, dintr-un simplu motiv, că şi el şi eu suntem concentraţi pe alegerile care au loc duminică. După alegeri, sigur că va trebui să stăm şi să discutăm cu foarte mare responsabilitate. O moţiune de cenzură nu este complicat de depus, dar trebuie să ne gândim la consecinţe. Trebuie să avem în vedere o anumită stabilitate politică, pe de altă parte trebuie să vedem lipsa de performanţă a actualului guvern şi posibilitatea ca tot ceea ce am reuşit în perioada 2012 - 2015 să se năruie. Din această perspectivă discutăm şi ne gândim ce e mai bine: să lăsăm actualul Guvern să nonperformeze în continuare sau să punem stop acestei degringolade în care se găseşte nu doar Guvernul, ci care se reflectă la nivelul întregii ţări', a afirmat Tăriceanu.

Citește și: Ea e tânăra care nu a fost lăsată să urce în avion pentru că era îmbrăcată indecent / FOTO

Co-preşedintele ADLE a criticat actualul Guvern şi a spus că este îngrijorat de deteriorarea situaţiei economice din România.

'După experienţa mea în politică, pe care o am de 26 de ani, mă uit la Guvernul tehnocrat şi nu se întâmplă decât ceea ce era normal să se întâmple, adică oameni care nu au pregătire profesională solidă, oameni care nu au experienţă managerială, oameni care nu au experienţă administrativă, oameni care nu au experienţă politică, puşi în funcţii importante, eşecul îi aşteaptă. E garantat. [...] Cu domnul Dragnea am vorbit de principiu. Suntem preocupaţi şi, domnia sa, în calitate de preşedinte al PSD, şi eu, în calitate de preşedinte al ALDE, de deteriorarea situaţiei economice din România, dar nu numai economice, ci în multiple planuri. Vedeţi că avem probleme grave în sănătate, care se repetă, avem probleme în agricultură, în domeniul transporturilor şi lista poate să continue. Ea nu poate fi confirmată decât de faptul că, până acum, cinci miniştri deja au demisionat sau li s-a cerut demisia', a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: Nicoleta Nucă a fost filmată cu sfârcul la vedere / VIDEO HOT

Copreşedintele ALDE s-a aflat miercuri, în Caraş-Severin, pentru a susţine candidaţii formaţiunii în alegerile locale din 5 iunie.

Tăriceanu a declarat marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, despre o posibilă moţiune de cenzură împotriva Guvernului, afirmând că trebuie luată în calcul şi varianta unui guvern cu puteri limitate.

Citește și: Razvan Firea, fiul vitreg al Gabrielei Firea: Cand veti merge la vot, sa nu va alunece stampila din greseala pe numele meu

'Din punct de vedere politic, discutăm şi despre oportunitate, am discutat acest lucru cu Liviu Dragnea, preşedintele PSD, şi decizie o vom lua după ce ne vom consulta într-adevăr după alegerile locale, împreună cu Daniel Constantin şi cu Liviu Dragnea. Pentru că e o problemă pe care nu putem să nu observăm, că sunt de la alegerile locale 5 luni până la viitoarele alegeri şi trebuie să ne gândim dacă o moţiune de cenzură care poate să îl lase pe Cioloş în funcţie cu un guvern cu puteri limitate, numai cu gestiunea treburilor curente, nu ar fi o soluţie mai bună decât să dea ordonanţe doamna Prună în dispreţul drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti. Mă bucură pentru că lucrurile pe care noi le-am spus de o bună bucată de vreme încep să fie ridicate şi de alte segmente ale societăţii', a arătat Tăriceanu, în conferinţa de presă de marţi de la Târgu Mureş, informează agerpres.ro.

Citește și: Problema de clasa II-a la care părinții nu știu să răspundă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.