Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu NU exclude amnistia sau grațierea: Ar putea fi o măsură reparatorie. Cel mai avizat să propună o soluție ar fi ministrul

realitatea.net
Calin Popescu Tariceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu exclude o lege privind amnistia sau grațierea drept măsură reparatorie pentru aplicarea protocoalelor, susține acesta. Tăriceanu a precizat că cel mai avizat pentru a propune o soluție este Tudorel Toader.

"Nu știu care este exact situația proiectelor legislative de pe masa Guvernului. Știu că există un astfel de proiect la nivelul Parlamentului, se pare că ar exista unul, dar nu am avut o discuție în acest sens cu colegii mei, nici la nivelul coaliției pentru a vă putea da un răspuns. Și eu m-am exprimat ca nu trebuie sa fie un subiect tabu. Avand in vedere gravele excese si abuzuri petrecute in trecut la nivelul DNA prin care proceduri judiciare au fost grav viciate, multe anchete s-au facut pe baza ascultarii ilegale, protocoalelor secrete, ilegale se impune o masura reparatorie. Nu avem  posibilitatea noi, ca legislativ, procesele să stabilim care sunt procesele în care au fost condamnați vinovați sau nevinovați. Una intre măsuri poate să fie amnistia sau grațierea. Cel mai avizat să propună o soluție ar fi ministrul Justiției", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.