Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu nu vrea ca TVA să SCADĂ: 'Nu poți majora pensii și salarii simultan cu diminuarea taxelor'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că nimeni nu a rezolvat paradoxul majorării salariilor și pensiilor simultan cu reducerea taxelor. Liderul ALDE a precizat că România deja are un nivel de taxare foarte scăzut.

„Nu există un joben din care în mod miraculos să poți să scoți soluții pentru a majora pensiile și salariile simultan cu diminuarea taxelor. Nu a rezolvat nimeni acest paradox, dilemă. Trebuie să își reconsidere propunerea pe care au făcut-o pentru că altfel nu văd de unde ar putea fi asigurate veniturile când ar exista o astfel de diminuare a TVA. România deja are un nivel de taxare foarte scăzut”, a declarat”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, în Parlament.

Citește și: Omul Olguței Vasilescu ‘traduce’ tăierea de la Educație! Lovitura pe care ar urma să le-o dea Guvernul profesorilor

Comisia de Buget a Camerei Deputaților a adoptat, marți, raport favorabil asupra proiectului care reduce TVA de la 19% la 16% iar TVA pentru alimente de la 9% la 5% de la 1 ianuarie 2020. Liberalul Dan Vîlceanu s-a împotrivit, deși inițiativa aparține unor colegi de la PNL.

Referitor la subiect, președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că „în acest moment bugetul nu-și permite o reducere pe TVA”.

Citește și: Presedintele Iohannis: `Mai este foarte puțin timp`

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.