Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu o apără pe Lia Vasilescu în fața lui Klaus Iohannis: 'Să nu cădem în greșeala comunistă, când la Apărare era un general și tot așa'

Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu susține că nu înțelege de ce președintele țării, Klaus Iohannis,  nu a numit-o pe Lia Olguța Vasilescu în fruntea Ministerului Transporturilor, atâta timp cât „a dovedit” la Ministerul Muncii că se poate descurca.

Citește și: EXCLUSIV Victor Ciutacu s-a DEZLĂNȚUIT TOTAL la adresa lui Rareș Bogdan: Îi privește cum și de ce își pun poalele-n cap

„Nu cred că trebuie să cădem în greșeala cum era în perioada comunistă - Ministerul Apărării trebuia să fie condus de un general, Ministerul lucrărilor publice de un constructor, etc. Cred că e o etapă care e depășită și la noi și în alte părți.

Nu găsesc o justificare pentru care a refuzat-o pe Lia Olguța Vasilescu. Vă spun personal. De ce? Pentru că a dovedit la ministerul muncii că e competentă. A intrat repede în subiecte, era un ministru care stăpânea dosarele respective și așa cum v-am spus nu trebuie să ai specialitate de inginer de căi ferate ca să conduci Ministerul Transporturilor. Pentru că ministerul nu presupune, atenție, ca să înțelegeți bine de ce nu trebuie - unii ar putea zice 'să fie unul de specialitate' -: ministrul nu are rol managerial în conducerea companiilor din subordinea ministerului. El nu trebuie să fie inginer de cale ferată sau de vapoare. Nu e asta treaba ministrului. Ministrul elaborează politici, strategii, urmărește implementarea proiectelor mari care fac parte din programul de guvernare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferință de presă.

Întrebat dacă ne afectează refuzul numirii miniștrilor cu o lună înainte ca România să preia Președinția Consiliului UE și criza în Guvern, liderul ALDE a răspuns: "Este ceva. Nu e normal ce se întâmplă. Noi încercăm din partea coaliției care susține Guvernul să ieșim cât mai repede din acest moment delicat, ca să se poată concentra Guvernul pe preluarea Președinției. Eu am făcut un apel către partidele politice să facem un armistițiu în perioadă Președinției Consiliului UE".

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că nu va semna decretele de numire în funcția de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguța Vasilescu și pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale. Cu toate că CEx al PSD a decis, luni, remanierea lui Paul Stănescu de la Ministerul Dezvoltării, șeful statului nu a semnat decretul de revocare a acestuia din funcție, și nici decretul de revocare a ministrului Transporturilor, Lucian Șova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.