Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu se distanțează de referendumul pentru familie: Nu ne vom implica

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu parlament

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, miercuri, că ALDE nu se va implica în campania pentru referendum și că partidul recomandă votanților săi să voteze conform conștiinței.

Citește și: Victorie URIAȘĂ pentru Klaus Iohannis, la Curtea Constituțională: înfrângere pentru PSD

"În ceea ce privește problema referendumului, ALDE nu se va implica în campania pentru referendum. Vom recomanda votanților noștri să voteze conform conștiinței. Un sondaj pe care l-am făcut arată că 85% dintre cei care vor vota vor vota pentru căsătoria între un bărbat și o femeie, iar 77% din votanții ALDE, la fel, susțin acest punct de vedere. Sigur că, în anumite țări din Europa lucrurile au evoluat, căsătoriile între persoanele de același sex sunt permise, dar nu cred că societatea noastră va evolua în sensul acesta. Eu cred că fiecare trebuie să își orânduiască viața personală", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebarea care va fi adresată românilor la referendumul pentru redefinirea familiei va fi: "Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?", potrivit unui anunț al purtătorului de cuvânt al Guvernului.

Referendumul va costa 163,712 milioane de lei și se va desfășura pe parcursul a două zile, 6 și 7 octombrie 2018, între orele 7.00 și 21.00, potrivit Ordonanței de urgență emise de Guvern.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.