Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu se întreabă ce e rău în OUG 7: SIIJ are procurori selectați transparent de CSM. E mai bine să intervină factorul politic?

tariceanu-dragnea-coalitie

Călin Popescu Tăriceanu se intreaba ce e rau la OUG 7, in conditiile in care Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie este formata din procurori alesi de CSM.

"Ce e rău în OUG7?. Secţia ( pentru magistraţi – n.r.) are procurori care sunt selectaţi pe baza unei proceduri transparente de către CSM, care numeşte şi şeful acestei secţii. E mai bine să intervină factorul politic?

Fac o paralelă cu spectacolul văzut în PE, Europa ne dă lecţii. A fost o negociere la sânge în LIBE şi CONT între grupurile politice.

Cred că de multe ori avem lucruri de învăţat de la UE.

La noi, secţia e aleasă de CSM, şeful secţiei tot de CSM şi nu e bine. Poate ar trebui să luăm modelul european.

Discutăm de independenţa procurorilor. Când e asigurată, nu mai e bună. Deci, ce se doreşte? Înseamnă că Parchetul General controla prin diferite metode DNA, DIICOT. Procurorul general avea o grijă deosebită să le pună beţe în roate ca secţia să nu poată funcţiona. CSM a avut rolul important, a fost filtrul care a analizat propunerile şi le-a aprobat. Mi se pare că prea des se umblă cu dubla măsură.

Poate ar fi mai interesant ca în România să fie respectată legea de către procurori, asta ar fi cel mai interesant. Să privim cu obiectivitate lucrurile grav", a declarat Calin Popescu Tariceanu la Digi24.

Presedintele Senatului sustine ca in Romania sunt procurori mai pregatiti decat Laura Codruta Kovesi, acuzand DNA ca in ultimii ani a fost o sursa de abuzuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.