Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu se jură că ALDE nu va susţine creşteri de taxe şi impozite

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

ALDE nu va susţine creşteri de taxe şi impozite, singura soluţie eficientă de sporire a veniturilor fiind creşterea gradului de colectare, ceea ce nu înseamnă "sufocarea" mediului de afaceri cu controale şi reglementări, ci claritate, predictibilitate, respect pentru mediul de afaceri şi cunoaşterea în timp real a fluxurilor fiscale, a declarat, miercuri, preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, conform Agerpres.

El a precizat, într-o conferinţă de presă, că, în următoarea perioadă, eforturile ALDE vor viza o creştere economică sustenabilă. "Pe zona economică ne vom afirma mereu intenţia, pe care am şi anunţat-o, de intervenţie minimă a statului în economie, prin simplificarea şi reducerea reglementărilor, interoperativitate instituţională şi egalitate de tratament între cetăţean şi stat sau, mai bine zis, între contribuabil şi stat", a explicat Tăriceanu.

Potrivit acestuia, pe agenda ALDE nu figurează impozitul progresiv, ci menţinerea cotei unice şi a unui nivel redus de fiscalitate, ca stimulent economic.

ALDE se va concentra, a adăugat Tăriceanu, şi pe susţinerea capitalului românesc, realizarea unor mari proiecte la nivel naţional, cum ar fi construirea de autostrăzi sau cele legate de Centenar, reevaluarea politicilor publice în domeniile Educaţiei şi Sănătăţii, dar şi pe o mai bună colaborare în interiorul coaliţiei, între Parlament şi Guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.