Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu: 'Sunt anumite categorii care trebuie să beneficieze de pensii speciale'

Inquam Photos / George Calin
tariceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că anumite categorii, precum magistrații sau cadrele militare, ar trebui să beneficieze de pensii speciale, deoarece nu au dreptul să practice altă profesie. Liderul ALDE a afirmat că astfel aceste categorii vor fi ferite de tentația corupției, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Lovitură pentru Paraziții! Ce despăgubiri vor polițiștii pentru piesa ’Antimiliție’ .

„Sunt anumite categorii care trebuie să beneficieze de pensii speciale, cum sunt magistrații, cărora le este interzis să practice orice altă profesie, ei trebuie feriți de tentația corupției. Noi discutăm de efectele corupției, dar nu cum să prevenim corupția. Există categoria cadrelor militare, care de asemenea au o serie de restricții pe perioada activității lor. Peste tot sunt aceste categorii. E de dorit să fie cât mai puțini și să nu aibă pensii cum am văzut la taica Lazăr. 100.000 de lei pensie pe lună este cu totul nefiresc, atunci oamenii își pun problema unei nedreptăți sociale. Trebuie să cântărim acest lucru. Sunt convins că acest lucru va fi analizată cu mare atenție”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, la Parlament.

Citește și: Vești importante pentru toți pensionarii! Ce se va întâmpla de la 1 septembrie

Referitor la proiectul privind Legea pensiilor, care a fost respinsă în plenul Senatului, liderul ALDE a susținut că această problemă se va rezolva la Camera Deputaților, for decizional.

„De oricare vot ar fi fost nevoie. Având în vedere că este la Camera Deputaților această lege urmează să fie în dezbatere și este camera decizională. Sunt convins că se va rezolva în cele mai bune condiții”, a mai spus Tăriceanu.

Citește și: Eugen Teodorovici îi dă prima sarcina noul preşedinte al ANAF! Ce va avea de făcut Mirela Călugăreanu

Senatul a respins, miercuri, Legea privind sistemul public de pensii, reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituționalitate a CCR.

De asemenea, Senatul a respins, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege inițiat de PNL care prevede eliminarea pensiilor pentru deputaţi, senatori, judecători și procurori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.