Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Călin Popescu Tăriceanu vorbește despre plecările din ALDE: 'NU țin pe nimeni cu forța. Căută o soluție facilă pentru un nou mandat'

stiripesurse.ro
Calin Popescu Tariceanu

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, în contextul plecării mai multor parlamentari din partid, că „nu ține cu forța pe nimeni”, adăugând că mutările au loc în încercarea „cu ardoare” a aleșilor de a mai prinde un mandat în Parlament.

Citește și: USR prezintă 'lista transferurilor' de primari și parlamentari ex-PSD la PNL în prag de alegeri: 'Încearcă să-i păcălească iar pe români?'

„Am aflat că există colegi care poartă discuții. Nu țin pe nimeni cu forța, Dacă oamenii simt că nu mai au atașament de proiectele noastre, unii vor face un pas în afară. Fenomenul migratiei parlamentare este foarte amplu la noi”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Libertatea.live.

Liderul ALDE a punctat că partidul nu va fi zdruncinat de plăcări și, în acest sens, a dat ca exemplu și plecările din PRO România.

„Au plecat de la Pro Romania 5 parlamentari, printre care si  Daniel Constantin. S-a întâmplat ceva cu partidul? Nu s-a întamplat nimic”, a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că aceste plecări înainte de alegeri au loc în contextul în care respectivii aleși nu au altă meserie.

„Sunt parlamentari care depin doar de venitul de parlamentari. Nu au alte meserii. Atunci cand vin alegeri caută cu ardoare un loc de parlamentar. Caută o solutie facilă”,a conchis Tăriceanu.

Deputatul ALDE Ică Calotă, preşedintele ALDE Teleorman, a declarat, miercuri, că aproximativ 12 deputaţi ai formaţiunii vor părăsi partidul într-o săptămână, 

"Un lucru este clar, nu mai avem grup parlamentar. În momentul de faţă, în ALDE eu nu mai rămân. Dar unde şi spre ce zări voi pleca, nu aş putea să vă spun încă. Suntem un grup de parlamentari care vom pleca spre nişte destinaţii. În maxim o săptămână, zece zile, voi anunţa către ce voi merge. Suntem 23 de parlamentari, dintre care minim 12 şi maxim 16 parlamentari vom pleca din ALDE", a afirmat Calotă, pentru Agerpres.

De altfel, în acestă săptămână, și Andrei Gerea, fost ministru, a anunțat că pleacă din ALDE, după ce i-a cerut demisia lui Călin Popescu Tăriceanu de la conducerea formațiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.