Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cam 27% din necesarul de energie electrică pentru Grădina Zoologică Bucureşti este asigurat de panouri fotovoltaice, spune Nicușor Dan

danaparaschiv.com
gradina zoologica

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat, joi, că aproximativ o treime (27%) din necesarul de energie electrică al Grădinii Zoologice este asigurat din surse regenerabile, cu ajutorul panourilor fotovoltaice instalate pe acoperişul clădirilor administrative, potrivit news.ro.

„Grădina Zoologică Bucureşti beneficiază de sistem fotovoltaic, devenind astfel o instituţie sustenabilă, prietenoasă cu mediul. 178 de panouri fotovoltaice, cu o putere instalată de 91,8 KW, au fost montate pe acoperişul clădirilor administrative de la Grădina Zoologică din Capitală. Prin instalarea panourilor, se obţine o reducere a costurilor cu energia electrică şi o diminuare a amprentei de carbon”, a scris Nicuşor Dan, joi pe Facebook.
Edilul general a mai spus că, din luna august şi până în prezent, sistemul a produs peste 28 MW, „ceea ce înseamnă că 27% din necesarul Grădinii Zoologice a reprezentat producţia proprie din surse regenerabile, rezultând astfel o economie notabilă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.