Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cam așa e la ei: 405.000 de britanici s-au oferit drept voluntari pentru a-i ajuta pe medici

Agerpres
Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat miercuri că în ultimele 24 de ore peste 400.000 de persoane s-au oferit drept voluntari pentru a ajuta Sistemul naţional de sănătate (NHS) să facă faţă crizei cauzate de epidemia COVID-19, transmite Reuters.

''Doresc să adresez mulţumiri speciale tuturor celor care s-au oferit ca voluntari să ajute NHS'', a spus Johnson într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.ro.

Citește și: Dr Alexandru Rafila: Probabil spre sfârștiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic!

''Atunci când am lansat apelul seara trecută speram să ajungem la 250.000 voluntari în câteva zile, dar vă pot spune că în numai 24 de ore au răspuns demersului nostru 405.000 de persoane'', a adăugat şeful executivului de la Londra.

Potrivit BBC, Boris Johnson a reluat ''mesajul fundamental, acela că dacă poţi sta acasă atunci aşa trebuie să faci''. El a precizat însă că pentru cei care trebuie să meargă la serviciu este ''vital'' ca angajaţii să respecte regulile de distanţare socială şi să îşi ''asigure'' protecţia necesară.

Citește și: Atac furibund al lui Rareș Bogdan: Speculanților, blestemaților, vreți să vă cumpărați masini noi si elicoptere cu prețul vieții unor copii bolnavi de cancer?

''Vom învinge această epidemie şi vom face asta împreună, protejând NHS şi stând acasă. În acest fel vom salva vieţi'', a încheiat premierul britanic.

La rândul său, şeful NHS, Chris Whitty, a estimat că NHS ''probabil'' va face faţă provocării COVID-19, dar a spus că acest lucru av fi ''dificil''.

''Va fi o cursă strânsă - ştim cu toţi asta - şi oricine care priveşte ce se întâmplă în lume poate vedea că va fi foarte greu pentru fiecare sistem de sănătate'', a afirmat Whitty. Acesta a făcut şi el apel la conaţionali să rămână acasă dacă nu trebuie să facă deplasări esenţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.