Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cambridge Analityca lovește și în România: se schimbă modul în care vor fi organizate alegerile

AEP

Vicepreşedintele AEP, Marian Muhuleţ, a declarat, marți, că s-a întâlnit cu PLUS și USR, deși la discuții au fost invitate toate partidele, pentru a discuta despre recomandările Comisiei Europene privind măsurile de securitate pe care ar trebui să le ia formațiunile în viitoarele campanii electorale.

Citește și: SURSE - Liviu Dragnea scapă hățurile gărzii pretoriene: se naște un nou front de duri în interiorul PSD

„Vorbim despre un cadru de organizare al alegerilor diferit de față de ceea ce s-a întâmplat anul trecut 2014, 2016. Există amenințări la nivel global, legate de securitate cibernetică, fake news, de utilizare frauduloasă a datelor de caracter personal al cetățenilor. Știți deja celebrul caz Cambridge Analytica. În acest sens, Comisia Europeană a decis să ia măsuri, să promoveze un set de măsuri pentru statele membre în privința protecției pe care acestea ar trebui să înceapă să o asigure național pentru buna organizare a alegerilor europarlamenatare. În acest sens, s-a constituit o rețea electorală europeană din care și România face parte ca stat membru, AEP este punct de contact pentru această rețea electorală europeană, iar la nivelul fiecărui stat membru se constituie o rețea electorală națională în care intră instituțiile semnificative pronind de la recomandarea Comisiei Europene. Și vorbim aici de AEP, de Autoritatea Electorală pentru Protecția Datelor cu caracter personal, CNA, STS, MAI.”, a declarat Marian Muhuleţ, fiind întrebat despre discuțiile purtate cu unele partide politice.

Vicepreședintele AEP a punctat că, pornind de la rețeaua electorală europeană privind măsurile de protecție pe care partidele ar trebui să le ia, a invitat formațiunile la discuții.

„Pornind de la acest demers am edecis să facem o întâlnire și cu partidele politice pentru a le prezenta un set de recomandări. Recomandări făcute de Comisia Europeană, de AEP, lucruri care sunt publice, pentru ca și partidele să înțeleagă că trebuie să își organizeze platformele IT proprii în condordanță cu vremurile pe care trăim. Să își asigure măsurile de securitate necesare pentru a nu avea surprize în perioada alegerilor europarlamentare, prezidențiale de anul viitor”, a punctat Marian Muhuleț.

Marian Muhuleț a subliniat că debaterea rămâne deschisă și pentru celelalte partide.

„Pornind de la acest demers, așteptam să avem o prezență la dezbateri, ieri dimineață, semnificativă. Am avut prezente doar PLUS și PNL. Am discutat cu experții lor despre măsuri pe care trebuie să le adopte, despre sprijinul pe care îl putem oferi noi, ca instituții. Dezbaterea rămâne deschisă, acum atât partidele, dar și candidații trebuie să își ia măsuri pentru protecția conturilor publice, personale, în acest acest peisaj electoral pe care începem să-l trăim” a punctat Muhuleț.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.