Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camelia Bogdan pierde câte un proces săptămânal

camelia bogdan

Săptămâna și procesul pierdut de Camelia Bogdan, judecătorul exclus din magistratură. Pe 10 noiembrie Camelia Bogdan a pierdut definitiv la Înalta Curte un proces pe care îl intentase Parchetului General pe motiv că nu fusese numită expert într-un proiect de instruire a procurorilor. Cu o săptămână înainte, pe 4 noiembrie, Camelia Bogdan a pierduse și un proces împotriva CSM.

„În 2017, la puțin timp după ce fusese sancționată de CSM cu excluderea din magistratură pentru că se aflase în incompatibilitate când a judecat dosarul ICA, judecătoarea Bogdan a solicitat să fie numită expert într-un program de instruire a procurorilor DIICOT organizat de Parchetul General. Cum pentru programul respectiv erau necesari doi experți, iar Camelia Bogdan a fost singura înscrisă, Parchetul a decis anularea procedurii de selecție. Supărată că nu îi mai poate instrui pe procurorii DIICOT, Camelia Bogdan a dat în judecată Parchetul General. Chemarea în instanță a fost respinsă ca nefondată de Curtea de Apel Constanța în ianuarie 2019. Camelia Bogdan a făcut recurs la Înalta Curte, dar a pierdut definitiv procesul în 10 noiembrie 2021”, arată Grupul de Investigații Politice, într-o postare pe rețelele de socializare.

În cazul acțiunii deschise împotriva CSM, Camelia Bogdan a făcut o solicitare la Curtea de Apel București, privind anularea unor acte ale CSM, referitoare la compunerea completelor de cinci judecători de la Înalta Curte, sperând astfel că va putea contesta legalitatea unor decizii ale acestor complete, mai exact cele prin care a fost sancționată disciplinar. Solicitarea a fost admisă de Curtea de Apel, însă cauza se va rejudeca, după ce Înalta Curte a admis recursul CSM și a casat sentința.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.