Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camelia Gavrilă, candidatul PSD la Primăria Iași: Despre ieșirea din iluzie și intrarea în lumea reală a Iașului

PSD Iași
Camelia Gavrila

Orasul Iași se confruntă cu accentuate discrepanțe urbanistice, fiind, din nefericire, un spațiu al contrastelor sociale – metropola este divizată în zona centrului, cu recunoscuta sa estetică și frumusețe atent îngrijită și cultivată, și, pe de altă parte, într-un univers diametral opus, unde se află cartiere prăfuite, pierdute între străzi înguste, blocuri înghesuite, câteva parcuri stinghere, locuri în care cetățenii sunt sufocați și exasperați de agresiunea betonului cenușiu, de străzi și alei degradate,  de probleme diverse  și complexe. În fiecare zi vă voi prezenta câte un fragment din acest univers neglijat și mereu amânat ca prioritate de către  administrația locală, postând câte o fotografie revelatoare pentru trista realitate a unui oraș care se dorește și merită să fie european.

În mod cert, domnul Chirica are propriile calități – are carismă, arată că deține, într-o oarecare măsură, cunoștințe despre administrația publică, iar, la un prim contact, creează o imagine pozitivă, convingătoare și aparent prietenoasă. Această ipostază inițială este, însă, repede risipită de indiferența certă, de lipsa de răbdare și empatie, de derapaje lingvistice, de atitudini inadmisibile – insulte, limbaj violent, agitație și amenințări publice aduse celor care îl contrazic sau îl irită. La toate acestea  se adaugă o anume autosuficiență, cât și incapacitatea dovedită în ultimii ani de a valorifica eficient potențialul major al Iașului sau oportunități de finanțare ale unor proiecte semnificative.

În această situație gravă, Iașul are nevoie, acum, în anul 2020:

-       de un lider competent, care să știe să atragă resurse financiare, prin proiecte coerente și interesante;

-       de un primar cu viziune, nu de un simplu „director tehnic”;

-       de acțiuni concrete, de perspective de viitor, nu doar de ornamente florale și fâșii de gazon;

-       de soluții reale, de studii de fezabilitate, de unele demersuri credibile,  nu de machete și ipoteze, de promisiuni conjugate la timpul viitor, de poze încântătoare de la evenimente, care nu reflectă însă realitatea profundă a orașului;

-       de spații verzi și locuri de joacă suficiente pentru toți cetățenii, nu de aglomerări sufocante de blocuri edificate ilegal și iresponsabil;

-       de parcări în cartiere și în centrul orașului, nu doar de toalete și coșuri de gunoi inteligente;

-       de creșe și grădinițe pentru copiii din cartierele periferice, nu de indiferența și autosuficiența manifestate de un edil care nu vrea să recunoască adevărul, când este confruntat cu realități evidente.

Iașul real este despre orele petrecute în traficul infernal, despre piețele insalubre și supraaglomerate, despre locurile de parcare insuficiente sau chiar inexistente în unele zone. Iașul este despre cetățenii apăsați de probleme, prinși în amânări birocratice, fără niciun răspuns de la administrație... Și, surprinzător și revoltător,  ceea ce ni se prezintă acum, în timpul campaniei electorale, pe pagina de Facebook a Primăriei sau a primarului Mihai Chirica, constituie doar o proiecție iluzorie a unei realități virtuale, fără nicio legătură cu lumea concretă. Rămânem astfel ca personajul  Alice,  din cartea lui Lewis Carroll, prinși în oglinzile înșelătoare ale unei lumi deformate, între file de estetică superficială și efemeră.

Domnule Chirica, nu ne mai puteți înșela, se vede că mandatul încheiat este modest, departe de așteptările și de promisiunile anului 2016, lipsa eficienței manageriale este argumentul principal pentru ca ieșenii să oprească experimentul. V-am văzut și am așteptat destul, timp de patru ani, sperând să se întâmple ceva. Iașul din povestea dumneavoastră, prezentat cu fast, este doar un miraj fotografic și narativ, fără corespondent real! Iașul este ceea ce trăim noi…iar noi MERITĂM MAI MULT!

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.