Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camelia Gavrilă, deputat PSD: Este necesar ca actuala guvernare să înlocuiască discursurile politicianiste, cu acțiuni concrete pentru sprijin pentru medici

arhiva personala
Camelia Gavrila

Deputatul de Iași, Camelia Gavrilă, consideră că a trecut timpul în care guvernul juca doar electoral și că e momentul ca în actuala criză medicală determinată de noul tip de coronavirus să se apuce de acțiuni concrete: ”Consider că este necesar ca actuala guvernare să înlocuiască discursurile politicianiste, opiniile radicale cu acțiuni concrete pentru sprijinirea sectorului medical  și să asigure respectarea unui drept fundamental - dreptul la ocrotirea sănătății, dar și dreptul la o viață socială sigură în comunitățile în care trăim”.

”Societatea timpului nostru, în ansamblul său, este într-o continuă schimbare datorită  procesului de dezvoltare, evoluției științei și tehnologiei, în contextul globalizării și al folosirii tehnologiilor informaționale și ale comunicației. Dincolo de acest ritm al schimbării cunoscut și asumat deja, constatăm că realitatea ultimelor luni ne predă o nouă lecție a metamorfozei modului de viață, determinată de o  luptă pe care trebuie să o ducem, cu prudență, maturitate și continuă evaluare a acțiunilor noastre, împotriva virusului Sars-Cov2.

Exemplul tragic oferit de statele afectate în urma pandemiei care a cuprins lumea, coroborat cu haosul instaurat în societatea românească din cauza deciziilor neinspirate și neadaptate la realitatea socială și economică a țării, la care se adaugă, zilnic, bilanțul alarmant al  infectărilor cu noul coronavirus, trebuie să trezească în fiecare dintre noi simțul responsabilității, al implicării și al preocupării față de semeni, dublat de analiza lucidă și obiectivă, bazată pe informații științifice. Fără a ignora, fără a nega evidența, dar și fără excesul de panică și demersuri nepotrivite... Astfel, păstrarea distanțării sociale, purtarea măștii în spațiile aglomerate și respectarea normelor de igienă trebuie să devină o normalitate însușită de fiecare dintre noi, ca semn al maturității și dovadă de spirit civic, de  grijă pentru cei de alături. În aceeași măsură viața socială trebuie să continue, iar activitățile economice trebuie să asigure funcționalitatea și dezvoltarea țării.

În mijlocul luptei cu virusul rămâne, însă, ca reper și certitudine a valorii și consecvenței umanitare, personalul medical competent, responsabil, dăruit unei profesii care înseamnă studiu, dedicație, risc asumat și pasiune profesională. Școala medicală ieșeană ilustrează pe deplin aceste trăsături de vocație, aceste competențe științifice care îi conferă recunoaștere națională și internațională.  Spitalele ieșene trebuie să beneficieze și mai mult de susținerea continuă a autorităților naționale și locale, cu scopul asigurării tuturor condițiilor necesare desfășurării actului medical, în siguranță, beneficiind de infrastructură modernă, de dotări specifice acestui secol al  științei și inovației pe care îl parcurgem în ritm alert.

Contextul actual în care ne aflăm, presiunea unor confruntări dificile cu suferința, cu boala, cu o epidemie ce pare să nu se mai sfârșească, dezbaterea publică radicalizată deseori, opiniile controversate, alături de istoria reușitelor recente în această confruntare cu necunoscutul, suportul medical asigurat prompt și eficient pentru cazurile dificile din întreaga regiune de nord est,  explică logica acestei poziții  publice, în sensul prețuirii  și  încrederii în profesionalismul și devotamentul manifestat de medicii ieșeni. Aceștia au validat și consolidat, prin muncă epuizantă, implicare și o continuă activitate de cercetare, rolul Iașului în topul centrelor universitare și medicale de prestigiu, calitatea actului educațional în acest domeniu fiind incontestabilă.

Beneficiind de o valoroasă resursă umană ce activează în spitalele ieșene, municipalitatea are obligația de a face front comun cu medicii, în vederea asigurării tuturor serviciilor medicale de care cetățenii au nevoie. Mai mult, trierea, diagnosticarea și tratarea pacienților infectați cu virusul Sars-Cov2 nu trebuie să ignore alte patologii, urgențe, nevoi medicale ale pacienților care necesită îngrijiri medicale, așa cum prezentarea la o unitate de primiri urgențe nu trebuie să echivaleze cu o condamnare a cetățeanului la riscul unor noi boli. De aceea cetățenii își exprimă deseori nemulțumirea pentru deciziile guvernamentale, de multe ori discutabile și hazardate, pentru abordările imprecise oferite de ministerul de resort, dublate de măsurile administrative controversate și  tăcerea direcțiilor de sănătate publică.  Timpurile complicate au nevoie de profesioniști, de management eficient, de coordonare competentă,  dar și de prudență și analiză de etapă, care generează strategii adecvate fiecărui context, păstrând proporția justă a măsurilor propuse.

Consider că este necesar ca actuala guvernare să înlocuiască discursurile politicianiste, opiniile radicale cu acțiuni concrete pentru sprijinirea sectorului medical  și să asigure respectarea unui drept fundamental - dreptul la ocrotirea sănătății, dar și dreptul la o viață socială sigură în comunitățile în care trăim.”, susține deputatul PSD de Iași, Camelia Gavrilă,

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.