Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Comunelor a respins organizarea unei a treia runde de propuneri menite să ofere posibile soluţii alternative acordului de retragere din UE

WSJ
Theresa May

Camera Comunelor a respins miercuri la o diferenţă de un singur vot organizarea unei a treia runde de ''voturi orientative'' (''indicative votes'') asupra unor propuneri menite să ofere posibile soluţii alternative acordului de retragere din UE pe care premierul Theresa May l-a convenit cu Bruxelles-ul, dar care a fost respins până în prezent de trei ori de legislativul de la Londra, informează agenţia Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Un nou atac lansat de Augustin Lazăr! A cerut ca Adina Florea să fie cercetată disciplinar

În urma numărării voturilor s-a constatat o egalitate deplină a voturilor pentru şi împotrivă, câte 310 fiecare. Dar, conform convenţiilor Camerei Comunelor, preşedintele acesteia, John Bercow, a votat împotrivă, astfel că iniţiativa unei noi runde de voturi a fost respinsă.

Citește și: Avere impresionantă! Cu ce se poate lăuda Florin Călinescu

Precedentele două serii de voturi orientative s-au încheiat de fiecare dată cu respingerea tuturor amendamentelor propuse, care sugerau posibile soluţii de ieşire din impas, de la anularea Brexitului sau organizarea unui nou referendum şi până la ieşirea din UE fără un acord. Printre celelalte variante respinse s-au regăsit diferite variante de relaţii cu UE post-Brexit, precum o uniune vamală sau aranjamente asemănătoare modelului canadian sau norvegian de relaţii cu UE.

Citește și: Tensiune la Guvern! ‘Viorica Dăncilă nu vrea să pună pe ordinea de zi proiectele fără avizul lui Tudorel Toader’

În timp ce se desfăşura şedinţa Camerei Comunelor, premierul conservator Theresa May a avut o întâlnire cu liderul Partidului Laburist (de opoziţie), Jeremy Corbyn, pentru a ajunge la o înţelegere care să permită în final votarea acordului de retragere din UE şi despre care guvernul conservator admite că ar putea duce la un Brexit mai "blând".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.