Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera de comerț și oamenii de afaceri din România efectuează o misiune economică în Coreea de Sud

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, conduce delegația formată din oameni de afaceri români în Republica Coreea.

Misiunea economică se desfășoară în perioada 12-17 noiembrie, la Seul, și urmărește întărirea relațiilor comerciale bilaterale, inclusiv prin deschiderea unor noi căi de acces dinspre și către piața sud-coreeană.

În cadrul vizitei, delegația CCIR s-a întâlnit cu Joong-Hyun Jough, director Biroul de Cooperare Internațională al Asociației Importatorilor din Republica Coreea, Koima, instituție cu peste 46 de ani de experiență, singura organizație privată din țară dedicată exclusiv facilitării importurilor pentru dezvoltarea industriei naționale. Koima reprezintă interesele a peste 8.500 de membri și are 21 de reprezentanțe în diferite state ale lumii.

Președintele CCIR, Mihai Daraban: „Cu ocazia vizitei în Coreea de Sud reiterez convingerea că există un potențial foarte mare de dezvoltare a relațiilor economice și comerciale cu partenerii coreeni, însă, în acest sens, produsele românești au nevoie de investiţii în promovare, fiind insuficient cunoscute. Totodată, trebuie să susţinem deschiderea unităţilor de producţie în ţara noastră în orice domeniu, fie că ne referim la autoturisme, utilaje, electronice, consumabile sau alimente. România are resurse, trebuie doar să știm să le punem în valoare. Produsele made in România pot ajunge și pe piața din Coreea de Sud printr-o competitivitatea corectă a preţurilor, prin promovarea brandurilor româneşti și în contextul unui climatic economic stabil.”

Din delegatia prezentă la Seul fac parte reprezentanți ai unor companii românești din sectorul serviciilor navale, transporturi, infrastructura și IT.

Potrivit datelor ONRC, valoarea totală a schimburilor comerciale dintre România și Republica Coreea, înregistrată în luna iulie 2018, însumează 340,3 milioane euro. În România activează 253 de companii coreene cu o valoare totală a capitalului social subscris de 200.42 milioane euro.

Între România și Republica Coreea au loc schimburi de produse precum: materiale plastice, cauciuc, produse alimentare, produse vegetale, băuturi și tutun, mașini si aparate, produse textile, instrumente și aparate optice, produse electronice, produse chimice și altele.

În ultimul deceniu, economia sud-coreeană a devenit una din economiile majore ale lumii (locul 13), fiind al 6-lea consumator mondial de petrol. Republica Coreea este una din cele mai avansate ţări din lume în domeniul IT şi dispune de 21 centrale nucleare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.