Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaților, decizie anti-AUR în Parlament. Ce nu mai au voie să facă aleșii din partidul lui Simion

Inquam Photos / Saul Pop
George Simion Simonis

Parlamentarii plănuiesc să modifice iar regulamentul și să introducă noi sancțiuni pentru scandalagii. Asta dupa ce cei de la AUR au protestat, miercuri, la ședințele de grup ale PNL și PSD.

200 de parlamentari, consilieri și invitați ai grupului AUR au întârziat ședințele social-democraților și liberalilor. În sala de grup a celor de la PSD au intrat înainte de ședință, iar la PNL discuțiile au fost amânate până când scandalul a fost aplanat.

Ca urmare, conducerea Camerei Deputaților a decis ca aleșii AUR să nu mai poată să își aducă invitați din afara clădirii.

Mai mult, funcționarii care participă la proteste sau provoacă scandaluri vor fi la rândul lor penalizați. Măsurile se vor aplica pentru o perioadă nedeterminată.

Președintele Camerei Deputaților cere oameni angajați care să-i dea afară pe scandalagii

„Trebuie sa angajăm oameni că nu oricine poate să o dea afară pe o celebră doamnă din Parlamentul României. Trebuie să fie de specialitate”, a declarat Alfred Simonis, președintele Camerei Deputaților.

În plus, majoritatea din Parlament a discutat să angajeze foști militari, polițiști sau jandarmi care să aibă mai multe atribuții decât angajații direcției interne de pază a Parlamentului.

Acestora li s-ar putea da dreptul să poată sa le interzică aleșilor recalcitranți să intre în sală sau chiar să îi evacueze pe scandalagii.

„S-au trecut niște linii roșii”

Și Gabriel Andronache, liderul grupului PNL din Camera Deputaților a criticat atitudinea celor de la AUR.

„S-au trecut niște linii rosii. Și o linie roșie este aceasta că nu intervii în activitatea internă a unui grup parlamentar”, a spus Andornache.

În acest moment, mai multe decizii ale Curții Constituționale prevăd că este contrar legii fundamentale ca unui ales să nu i se permită accesul la lucrări.

Și tot Curtea a stabilit că nu este acceptată sancționarea funcționarilor de la grupurile parlamentare.

Liderul AUR promite că găsește soluții

„Ce veți face acum dacă nu veți mai putea aduce invitați? Găsim noi o soluție, întotdeauna am găsit o soluție”, a declarat George Simion, notează stirileprotv.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.