Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaţilor: Moment de reculegere în memoria lui Aleksei Navalnîi

Inquam Photos / George Calin
Camera Deputatilor plen

Deputaţii au ţinut, luni, un moment de reculegere în memoria lui Aleksei Navalnîi.

"Acum câteva zile, un mare om care a avut un curaj nebun şi o formă de patriotism extrem de rară - Aleksei Navalnîi - şi-a dat viaţa pentru poporul său. Acum câţiva ani, criminalul Putin a încercat să-i ia viaţa comandând un asasinat cu otrava noviciok. (...) Acum, mormântul lui Aleksei Navalnîi care a fost ucis în închisoare de regimul lui Putin este un munte de flori. Înainte de a muri, Aleksei Navalnîi a dat un interviu în care spunea că pentru poporul rus lasă un ultim mesaj înainte de moarte: Nu renunţaţi niciodată şi ca răul să învingă trebuie ca oamenii buni să stea deoparte.(...) Vă rog să păstrăm într-o solemnitate desăvârşită un moment de reculegere pentru Aleksei Navalnîi, un om cu un curaj nebun", a declarat deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a murit subit pe 16 februarie la vârsta de 47 de ani în închisoarea din regiunea arctică unde efectua o pedeapsă de 19 ani de detenţie. Cauzele decesului său încă nu sunt clare.

Mii de simpatizanţi ai lui Navalnîi s-au adunat, pe 1 martie, la Moscova, pentru a-l conduce pe ultimul drum, în pofida riscurilor de a fi arestaţi şi a unui dispozitiv uriaş de poliţişti.

Aleksei Navalnîi, critic acerb al preşedintelui rus Vladimir Putin, a denunţat drept politice numeroasele procese în care a fost acuzat, considerându-le o modalitate de a-l pedepsi pentru opoziţia lui Putin.

Navalnîi, despre care Kremlinul susţine că ar lucra pentru CIA, l-a acuzat pe Vladimir Putin că a ordonat FSB să-l otrăvească în august 2020 cu substanţa chimică noviciok.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.