Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaţilor: Numărul membrilor Colegiului CNSAS creşte de la 11 la 13

ziuaconstanta.ro
CNSAS sediu

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, luni, proiectul de lege care prevede că numărul membrilor Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) va creşte de la 11 la 13, scrie Agerpres.

Potrivit proiectului, care modifică OUG 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, "Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii este compus din 13 membri". Dintre aceştia, 11 sunt propuşi de grupurile parlamentare conform configuraţiei politice a celor două Camere, precizează documentul.

"Acest proiect a fost făcut pentru a putea corela principiul reprezentării politice din actualele Camere, pentru că numărul de 9 nu era satisfăcător pentru a avea reprezentare acolo şi grupurile mai mici. De fapt, cred că ar trebui odată şi odată să stabilim principiul de reprezentare a forţelor din Parlament cu numărul de la aproape toate instituţiile şi cu modalităţile de numire la toate instituţiile, acelaşi lucru să fie făcut la standard pentru orice instituţie din aceasta publică", a afirmat preşedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea.

Legislaţia actuală prevede că în Colegiul CNSAS sunt 11 membri, dintre care 9 sunt numiţi de grupurile parlamentare. Camera Deputaţilor este prima sesizată în legătură cu acest proiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.