Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaţilor: Parlamentarii, funcţionarii şi angajaţii se vor putea testa gratuit pentru intoleranţă la gluten

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Parlamentarii şi angajaţii Camerei Deputaţilor se vor putea testa gratuit pentru intoleranţă la gluten, acţiunea urmând să se desfăşoare la Palatul Parlamentului în perioada 14-16 mai, informează agerpres.ro

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, în acest sens, o solicitare a Asociaţiei Române pentru Intoleranţă la Gluten privind organizarea, cu sprijinul Comisiei pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor şi al grupului parlamentar al PSD, a unei campanii gratuite de conştientizare asupra bolii celice (intoleranţă la gluten) în incinta Palatului Parlamentului în perioada 14-16 mai. 

În cadrul acestei acţiuni se propune o testare gratuită pentru parlamentari, funcţionari şi angajaţi ai instituţiei. Testele constau într-o înţepătură în deget şi analiza rezultatului de către personal specializat, medici şi asistente, prezent la faţa locului, se precizează în documentul aprobat de conducerea Camerei Deputaţilor. 

Asociaţia va pune la dispoziţie testele şi va organiza punctul de informare şi lucru pentru acţiune, împreună cu partenerul medical Centrul de Management pentru Boala Celică, care va asigura personalul şi necesarul medical executării testelor. Rezultatele vor fi confidenţiale şi vor fi comunicate exclusiv fiecărui beneficiar. 

Acţiunea are intenţia de a atrage atenţia asupra incidenţei crescute a bolii celice şi asupra subdiagnosticării şi pentru marcarea Zilei Bolii Celice, care este pe 16 mai. 

Acest proiect nu are caracter comercial sau de promovare de produse şi toate costurile pentru desfăşurarea în bune condiţii a evenimentului sunt suportate de asociaţie şi partenerul său, mai precizează documentul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.