Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Camera Deputaților plătește amenzi de 17.000 de euro/lună pentru lipsa angajaților cu handicap

accace.ro
handicap

Camera Deputaților plătește lunar, pentru că nu respecta norma obligatorie de angajați cu handicap în instituțiile publice, o sumă lunară de aproximativ 17.000 de euro.

Chestorul Camerei Deputaților, Antonio Andrușceac, a făcut o informare în acest sens în ședința din 1 februarie a conducerii Camerei Deputaților.

„Studiind bugetul, am văzut că plătim pentru neangajarea persoanelor cu handicap o sumă de aproximativ 17.000 de euro lunar. Am avut discuții cu directorii din direcțiile responsabile și căutăm o soluție pe care o să v-o aduc la cunoștință ca, împreună cu cei de la ONPHR și Direcția de personal a Camerei, să găsim posibilitatea reducerii acestui număr de persoane cu handicap neangajate și, în mod normal, scăderea acestei sume pe care o plătim. Cred că e atât o chestiune de ordin moral cât și de imagine a Camerei Deputaților în ceea ce privește angajarea persoanelor cu handicap”, a spus acesta.

Liderul Camerei Deputaților, Ludovic Orban a cerut ca situația să le fie trimisă tuturor deputaților precum și grupurilor parlamentare.

Potrivit legii, autoritatile si institutiile publice care au cel putin 50 de angajati au obligatia de a angaja persoane cu handicap in procent de cel putin 4% din numarul total al angajatilor.

Cine nu respecta legea plateste lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.