Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cameron cere sprijinul Germaniei

cameron

Premierul britanic David Cameron pledeaza, într-un articol de opinie aparut joi în cotidianul german Bild, pentru 'schimbari' în interiorul Uniunii Europene, argumentând ca acestea pot fi utile întregii Uniuni, transmite AFP.

'De mai multi ani, sprijinul fata de parteneriatul nostru (european) este în recul', scrie seful cabinetului de la Londra, invitat miercuri si joi la congresul Uniunii Crestin-Sociale (CSU), aliatul Uniunii Crestin-Democrate (CDU) a cancelarului Angela Merkel.

'Acesta este motivul pentru care negociez în favoarea schimbarilor care raspund preocuparilor cetatenilor britanici', afirma David Cameron, care din Bavaria se va îndrepta spre Budapesta, pentru o întâlnire cu prim-ministrul ungar Viktor Orban.

Cameron a promis organizarea unui referendum privind apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana, consultarea anuntata cel târziu pentru sfârsitul lui 2017 putând avea loc chiar în aceasta vara, posibil în iunie, conform presei din insula.

'Aceste schimbari vor servi de asemenea Uniunii Europene, iar Germania poate ajuta la succesul lor', sustine David Cameron, care afirma ca vrea reducerea birocratiei în cadrul UE si acordarea de puteri sporite statelor membre.

În noiembrie 2015, Angela Merkel s-a declarat 'rezonabil de încrezatoare' fata de un acord cu Londra pentru evitarea unei iesiri a Marii Britanii din UE, asa-numitul 'Brexit'. 'Germania îsi va aduce, în toate cazurile, contributia sa, în masura în care acest lucru este posibil în conformitate cu regulile europene', a afirmat cancelarul.

'Vrem reguli clare pentru ca reformele zonei euro sa nu dauneze tarilor care nu fac parte din ea. Ca si Germania, Marea Britanie crede în principiile liberei circulatii a lucratorilor. Însa aceasta nu poate sa însemne, asa cum se întâmpla astazi, ca ai dreptul din prima zi la toate prestatiile sociale, si de aceea am propus reducerea lor pentru urmatorii patru ani', explica premierul britanic în articolul din Bild.

Cameron a anuntat marti ca membrii guvernului sau vor avea libertatea de a se implica în campania pentru referendum fie pentru ramânerea tarii în UE, fie pentru iesirea ei din blocul comunitar.

La ora actuala, el negociaza cu partenerii europeni pentru a obtine o serie de reforme, cea mai controversata dintre ele vizând limitarea alocatiilor sociale pentru imigrantii din UE, masura menita sa descurajeze venirea lor în Marea Britanie.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.