Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cămin studențesc cu peste 100 de camere, construit pentru Universitatea Transilvania Brașov

Facebook
Universitatea Transilvania din Braşov

Contractul pentru constuirea unuia dintre cele mai moderne cămine studențești din țară a fost semnat de Compania Națională de Investiții (CNI), prin Ministerul Dezvoltării, de el urmând să beneficieze studenții Universității Transilvania Brașov. Acesta va avea peste 100 de camere, potrivit Mediafax.

Compania Națională de Investiții (CNI), prin Ministerul Dezvoltării, Lucrarilor Publice și Administrației, a semnat luni contractul pentru construirea unuia dintre cele mai moderne cămine studențești din România, pentru Universitatea Transilvania Brașov. Obiectivul este inclus în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social.

Proiectul are o valoare de peste 31 de milioane de lei.

Citește și: Valeriu Gheorghiță anunță când se va renunța la purtarea măștii în România

Construcția căminului va fi realizată în 22 de luni, dintre care primele două vor fi dedicate activității de proiectare.

„Căminul va avea 103 camere duble și va cuprinde și două locuri dedicate persoanelor cu dizabilități. Fiecare cameră va fi dotata cu grup sanitar propriu, mobilier (paturi, birouri, dulap, frigider și etajere) și balcon pe toată lățimea camerei de cazare. Clădirea nouă va fi prevazută și cu spații comune, precum săli de lectură, spălătorie/uscătorie, sală de mese sau chicinetă. Cu o suprafață desfășurată de 5.598 mp și un regim de înălțime 2S+P+4E+5Eretras+6Eretras, clădirea va fi prevazută și cu parcare subterană, cu o capacitate de 34 de locuri, din care 3 destinate persoanelor cu dizabilități, precum și adăpost ALA (apărare locală antiaeriană)”, transmite, marți, într-un comunicat de presă, MDLPA.

Universitatea Transilvania din Brașov are 18 facultăți din diferite domenii și desfășoară activități educaționale pentru aproximativ 19.000 de studenți, media anuală a solicitărilor de cazare care nu pot fi onorate din lipsă de spații de cazare fiind de cel puțin 1.000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.