Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE: Campania electorală începe cu scandal: primele incidente, semnalate de USR - FOTO-VIDEO

Cristian Ghinea, Facebook.
USR, afiș, încălcare lege electorală.

UPDATE: USR a semnalat sâmbătă posibile încălcări ale legislației electorale. De asemenea, și reprezentanții ALDE Sector 3 din Capitală au semnalat posibile nereguli într-o filmare realizată pe stradă în Sectorul 3. „Afișele au fost puse vineri, când nu este campanie electorală”, acuză reprezentanții ALDE.

Cristian Ghinea de la Uniunea Salvați România a semnalat la nici 24 de ore de la începerea campaniei electorale posibile încălcări ale legii electorale.

Citește și: Lodovic Orban reacționează după distribuirea pliantelor cu informații false de la Cluj: 'Niște copilării'

„Priviți prima imagine: afișul nostru între tâlhari, glumea un coleg

Legea spune că se poate pune un singur afiș al unui partid pe un panou. Și numai după miezul nopții de ieri. În prima seară de campanie electorală, membrii și voluntarii USR-PLUS s-au organizat și au pus afișe în toată România, pe toate panourile legale. Câte unul singur. A fost un sentiment extraordinar aseară să urmăresc în grupurile USR oameni determinați, oameni liberi care se mândresc că lipesc afișe. Nimic nu poate opri oamenii liberi care se organizează.

Priviți a doua imagine, sunt colegii mei de la Argeș, printre care și colegul meu deputat Ionuț Moșteanu. S-au organizat ieri noapte să pună afișe în Pitești. În a treia imagine sunt colegii mei de la USR Sectorul 3, printre care și Andrei Rigu, unul dintre avocații din echipa noastră centrală care ne reprezintă pe lângă BEC. La USR, și avocații care ne reprezintă la Biroul Electoral Central ies la lipit afișe. Ca ei au fost sute aseară, în toată țara. Respect! Ați mai văzut oameni atât de bucuroși și de zâmbitori să iasă noaptea să pună afișe? Despre asta este USR. Echipa de campanie comună USR-PLUS a dat instrucțiuni stricte: un singur afiș, așa e legea. O respectăm. Doar noi”,  a precizat Cristian Ghinea de la USR pe Facebook.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a început astăzi şi se va încheia în 25 mai, la ora 7.00. În cursa electorală sunt înscrişi trei candidaţi independenţi şi 13 partide şi alianţe, conform News.ro.

În campania electorală, candidaţii, partidele politice, alianţele politice şi alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, precum şi cetăţenii au dreptul să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, marşuri, precum şi prin intermediul mass-mediei. Organizarea mitingurilor, adunărilor şi marşurilor se poate face numai cu autorizările prevăzute de legislaţia în vigoare. Mijloacele folosite în campania electorală nu pot contraveni ordinii de drept. În unităţile militare, în unităţile de învăţământ, în timpul programului de învăţământ, în sediile reprezentanţelor diplomatice, precum şi în penitenciare, acţiunile de campanie electorală de orice tip sunt interzise.

În timpul campaniei electorale primarii asigură candidaţilor, în mod nediscriminatoriu, spaţii corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii, prevede legislaţia.

Cu 48 de ore înainte de ziua votării este interzisă prezentarea de sondaje de opinie, televoturi sau anchete făcute pe stradă.

Toţi competitorii electorali au fost obligaţi de lege să elimine bannerele şi materialele publicitare utilizate în activitatea de promovare până vineri, la ora 24.00, altfel ei vor fi sancţionaţi. În cazul în care aceste materiale vor exista în spaţiul public în campania electorală, se vor putea depune sesizări la birourile electorale judeţene, iar de eliminarea lor se vor ocupa organele de poliţie sau primarii.

În timpul campaniei electorale sunt permise numai afişele cu dimensiunile prevăzute de Legea 334 şi în locurile speciale de afişaj electoral, dispuse prin decizia primarului, alte materiale de propagandă fiind interzise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.