Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanie de vaccinare împotriva unei epidemii de difterie, lansată în Niger

Ronstik | Dreamstime.com
vaccinare

Nigerul a desfăşurat timp de patru zile o campanie de vaccinare în regiunea sa Zinder, considerată epicentrul primei epidemii de difterie înregistrată în această ţară după o pauză de peste 20 de ani, a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

Epidemia a provocat peste 200 de decese în Niger după apariţia sa în luna iulie, dintr-un total de 2.936 de cazuri înregistrate până la data de 19 noiembrie, potrivit OMS.

Campania de vaccinare, implementată de Ministerul nigerian al Sănătăţii, a fost lansată pe 20 noiembrie în comuna Matameye din regiunea Zinder din partea central-estică a ţării, care a concentrat 48,7% din totalul cazurilor înregistrate, precizează OMS.

O mie de agenţi au vaccinat aproape 300.000 de copii cu vârste de până la 14 ani, între 20 şi 24 noiembrie, conform OMS.

Difteria este o boală infecţioasă extrem de periculoasă şi contagioasă, cauzată de o bacterie. Ea se manifestă printr-o anghină, cu formarea unor membrane false pe amigdale, laringe sau faringe.

Febra, umflarea gâtului şi durerile de cap se numără printre principalele simptome, cu o perioadă de incubaţie de două până la cinci zile.

Nigerul este vizat după lovitura de stat militară din 26 iulie de severe sancţiuni economice şi financiare impuse de Comunitatea Economică a Statelor din Africa de Vest (CEDEAO).

Aceste sancţiuni au cauzat inflaţie şi penurii pentru anumite produse, inclusiv medicamente.

Pe 15 noiembrie, ONU a anunţat reluarea curselor aeriene umanitare spre Niger, suspendate după lovitura de stat. Această decizie va permite mai ales reluarea livrărilor lunare de aproape 2,4 tone de produse medicale.

La jumătatea lunii octombrie, Uniunea Europeană (UE) a anunţat un transport umanitar aerian de medicamente şi materiale medicale esenţiale către Niger, unde aproximativ 4,3 milioane de persoane depind de ajutorul umanitar, potrivit ONU.

Campania de vaccinare împotriva difteriei a costat aproape 530.000 de euro: 410.000 de euro provin din Fondul de rezervă pentru situaţii de urgenţă (CFE) din cadrul OMS şi 120.000 de euro din alte programe, a dezvăluit această agenţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Nigeria, o ţară vecină, şi Guineea înregistrează şi ele de câteva luni "o creştere neobişnuită" a numărului de cazuri de difterie, a precizat OMS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.