Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanie sanitară consolidată împotriva holerei în Zambia

holera

Campanie sanitară consolidată împotriva holerei în Zambia

Autorităţile din Zambia au anunţat joi consolidarea campaniei sanitare împotriva holerei, o maladie aflată în expansiune începând cu luna octombrie şi care a dus deja la moartea a aproape o sută de persoane în acest an, în această ţară din Africa australă, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Ministrul sănătăţii, Sylvia Masebo, a făcut apel la măsuri de igienă mai drastice în gospodării, iar ministrul însărcinat cu apele, Mike Mposha, a precizat că se va distribui clor la scară mai largă pentru a dezinfecta apa contaminată în regiunile cele mai afectate de holeră.

Cinci decese şi 111 noi cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Ploile torenţiale au accelerat transmiterea acestei infecţii bacteriene prin apă şi alimente infectate, a mai precizat Sylvia Masebo. Acesta este cel mai ridicat bilanţ zilnic al îmbolnăvirilor din anul în curs.

Anul acesta au fost înregistrate 93 de decese din cauza holerei, majoritatea din octombrie, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică.

"Naţiunea noastră se confruntă cu o provocare semnificativă în domeniul sănătăţii", a susţinut Sylvia Masebo într-o conferinţă de presă. Rata de mortalitate a epidemiei actuale, în jur de 3%, este "foarte îngrijorătoare", a adăugat ea, ţinând cont de faptul că mortalitatea din cauza holerei la nivel global este mai mică de 1%.

Ţara vecină Zimbabwe, unde se înregistrează de asemenea cazuri de holeră, a decretat stare de urgenţă. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în această ţară au fost înregistrate peste 250 de decese începând cu luna februarie.

Numărul cazurilor de holeră semnalate la nivel global s-a dublat de la 223.370 în 2021 la 472.697 în 2022. Datele parţiale pentru anul 2023 indică un număr de cazuri ce a depăşit 580.000 încă din luna septembrie, conform OMS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.