Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanii de colectare, ateliere interactive şi expoziţii, organizate la Vaslui cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului

rfi.ro
arbori copaci padure natura

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui va marca Ziua Mondială a Mediului, sărbătorită în fiecare an pe data de 5 iunie, printr-o serie de campanii de colectare a deşeurilor şi de informare, ateliere interactive şi expoziţii, organizate în parteneriat cu mai multe şcoli din judeţ, potrivit Agerpres.

Totodată, în perioada 30 mai - 3 iunie, pentru toţi cei interesaţi să afle despre activitatea APM Vaslui, se va desfăşura Campania "Porţi deschise", în cadrul căreia va putea fi vizitat laboratorul instituţiei.

"Schimbările climatice, pierderea naturii, a biodiversităţii şi poluarea cu deşeuri sunt dovezi că Pământul este sub roşu. Criza energetică, dar şi cea alimentară, ce au urmat pandemiei COVID-19, precum şi creşterea conflictelor din întreaga lume sunt motive suplimentare de îngrijorare. Calea de ieşire din această criză este acţiunea colectivă pentru a restabili echilibrul dintre oameni şi mediul natural pentru a crea un viitor mai bun pentru toţi. În timp ce alegerile noastre individuale de consum fac diferenţa, acţiunea colectivă va crea schimbarea de mediu de care avem nevoie, astfel încât să putem progresa către un Pământ mai durabil, unde toată lumea să poată prospera. (...) Sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului ne oferă ocazia de a analiza efectele negative pe care le au acţiunile noastre asupra mediului, dar şi măsurile pe care trebuie să le întreprindem pe viitor, pentru a reface ceea ce nepăsarea şi inconştienţa au distrus. Totodată, este un bine-venit semnal şi îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria să-l lăsăm nealterat generaţiilor viitoare", au transmis, joi, într-un comunicat de presă, reprezentanţii APM Vaslui.

Ziua Mondială a Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei "Ecologia Umană" de la Stockholm, potrivit Agerpres.

"Anul acesta, sloganul #OnlyOneEarth pledează pentru schimbări de mediu transformatoare la scară globală şi doreşte să sărbătorească planeta printr-o acţiune colectivă de mediu, punând accent pe acţiunile pentru climă, natură şi împotriva poluării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.