Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campanii de conştientizare a turiştilor în vederea schimbării atitudinii faţă de mediu au fost lansate în staţiunea Mamaia

plaja mamaia

Proiectul "Bun-Simţ Turistic în staţiunea Mamaia", prin care este promovată colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile, derulându-se campanii de conştientizare a constănţenilor şi turiştilor în vederea schimbării atitudinii faţă de mediu şi adoptarea unui comportament eco-civic adecvat, a fost lansat, vineri, la Mamaia.

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a declarat, într-o conferinţă de presă, că în toate societăţile civilizate deşeurile trebuie privite ca o resursă.

"Iniţiativa Asociaţiei 'Bun-Simţ şi Atitudine Civică' este lăudabilă. Campania este bine-venită la Constanţa şi se adaugă eforturilor pe noi le facem în ceea ce priveşte reciclarea deşeurilor. În toate societăţile civilizate, deşeurile trebuie privite ca o resursă. Noi facem modificări de sistem în sensul în care am adoptat în Consiliul Local un act adiţional prin care am stabilit preţul celor cinci fracţii reciclabile. Vom delega către salubrizator această activitate de reciclare şi vom supraveghea îndeaproape acest lucru, pentru că este o ţintă asumată. Ce facem acum are mai mult semnificaţie, simbol, ne ajută să avem o legătură cu populaţia", a spus primarul municipiului Constanţa, potrivit Agerpres.ro.

Conform preşedintei Asociaţiei "Bun-Simţ şi Atitudine Civică", Cristiana Predoiu, la Constanţa vin în fiecare vară turişti din toate colţurile ţării şi mesajul iniţiatorilor proiectului, prin care fac apel la un comportament responsabil faţă de natură, poate astfel să ajungă la un număr cât mai mare de români.

"M-am bucurat să văd mămici care îşi îndeamnă copiii să arunce deşeurile de plastic în recipientele de colectare sub formă de delfin şi să văd pe feţele copiilor bucuria că au făcut un gest frumos pentru planetă", a afirmat Predoiu.

Într-o primă etapă, cinci recipiente sub formă de delfin au fost incluse în infrastructura de colectare a deşeurilor din Constanţa, containerele fiind destinate colectării de ambalaje şi deşeuri reciclabile.

Potrivit reprezentantei ONG-ului, proiectul implică şi creşterea gradului de siguranţă a turiştilor. Pe foişoarele salvamarilor din Mamaia vor fi amplasate panouri informative pentru turişti cu privire la semnificaţia steagurilor arborate pe plajă, dar şi avertizări cu privire la riscurile expunerii la soare între orele 11,00 şi 16,00. Serviciul Salvamar din Constanta va fi dotat cu 150 de balize portabile pe care turiştii le pot folosi gratuit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.