Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campioana mondială Aleksandra Gherasimenia şi-a vândut medalia de aur pentru a susţine opoziţia din Belarus

https://alchetron.com/Aliaksandra-Herasimenia
aliksandra gherasmaya

Înotătoarea Aleksandra Gherasimenia, campioană mondială la 100 m liber şi 50 m liber, a vândut pe eBay medalia de aur cucerită la Mondialele în bazin scurt de la Istanbul (2012), pentru a susţine opoziţia în tentativa de înlăturare a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, conform unui comunicat al Fondului de Solidaritate Sportivă, prezidat chiar de sportivă, citat de EFE, potrivit Agerpres.

''Medalia de aur a preşedintei Fondului de Solidaritate Sportivă din Belarus a fost vândută la o licitaţie'', a precizat organizaţia pe contul său de Twitter. ''Cu această licitaţie aş dori să susţin poporul din Belarus'', a afirmat înotătoarea într-o notă explicativă publicată în anunţul de pe eBay.

Preţul iniţial de vânzare a medaliei de aur a plecat de la 3.000 dolari şi a ajuns apoi la 16.100 dolari după licitaţia la care au participat 16 persoane. Cumpărătorul a preferat să-şi păstreze anonimatul.

Citește și: BREAKING Sorina Pintea pierde PRIMUL MECI cu DNA

La Istanbul, Gherasimenia, cu două medalii olimpice de argint (JO 2012) şi una de bronz (JO 2016) în palmares, a câştigat titlul mondial în proba de 50 m liber în bazin scurt cu timpul de 23sec64/100, iar dorinţa ei în victorie speră să dea aripi compatrioţilor săi.

''Credinţa în victorie a reprezentat 90% din acel succes'', a spus Gherasimenia, referindu-se la multitudinea de proteste paşnice declanşate de mii de belaruşi după realegerea ca preşedinte a lui Lukaşenko în august 2020 şi care au fost reprimate cu violenţă de poliţie.

''Panglica neagră care însoţea medalia a simbolizat toate victimele şi prizonierii politici din Belarus'', a adăugat fosta campioană mondială.

Gherasimenia se confruntă în prezent cu un dosar penal deschis de autorităţile din Belarus, care o acuză că a afectat reputaţia ţării şi provoacă daune economice, întrucât Fondul de Solidaritate Sportivă condus de ea a reuşit să anuleze mai multe evenimente sportive internaţionale din această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.