Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campionatele Mondiale de box feminin, boicotate de mai multe țări: protest împotriva prezenței pugilistelor din Rusia și Belarus

thetimes.co.uk
Katie Taylor box feminin

Campionatele Mondiale de box feminin, boicotate de mai multe ţări pentru a protesta împotriva prezenţei pugilistelor din Rusia şi Belarus, au debutat joi la New Delhi, capitala Indiei, informează AFP.

În timp ce majoritatea federaţiilor internaţionale au exclus sportivii ruşi şi belaruşi după invadarea Ucrainei în 2022, International Boxing Association (IBA), prezidată de rusul Umar Kremlev, nu i-a exclus.

Susţinută financiar de gigantul rus Gazprom, IBA, organizatoarea Campionatelor Mondiale, a fost suspendată de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) în 2019 ca urmare a multiplelor scandaluri de corupţie, conform Agerpres.

Mai multe ţări, între care Ucraina, SUA, Canada sau Marea Britanie, au decis să boicoteze Mondialele la care participă 65 de ţări, între care şi România.

Federaţia britanică de box a explicat, luna trecută, că decizia IBA "de a autoriza pugilistele ruse şi belaruse să concureze în India sub drapelul lor naţional contravine rezoluţiilor adoptate de CIO".

Această decizie a adâncit şi mai mult criza dintre IBA şi Mişcarea Olimpică, în afara problemelor importante şi de multă vreme privind integritatea sportivă, guvernanţa, transparenţa şi gestiunea financiară pe care CIO a cerut-o.

Pe 1 martie, IBA a deschis o procedură disciplinară împotriva mai multor federaţii naţionale de box din cauza deciziei de boicot, acuzându-le de "comportament împotriva eticii".

Rusia participă la aceste Mondiale cu douăsprezece sportive, iar Belarus cu şase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.