Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campionatul Mondial din 2030 se va desfășura pe 3 continente

FIFA
Cupa Mondiala 2030 CM 2030

Ediţia din anul 2030 a turneului final al Cupei Mondiale la fotbal ar putea să se desfăşoare pe trei continente, a anunţat miercuri preşedintele Confederaţiei Sud-Americane - Conmebol, Alejandro Dominguez.

Deşi candidatura care are mai mulţi sorţi de izbândă pentru găzduirea Cupei Mondiale din 2030 este cea comună a Spaniei, Portugaliei şi Marocului, se poate ca debutul competiţiei, trei dintre primele meciuri disputate, să fie relocate în America de Sud, pentru a sărbători centenarul competiţiei.

Patru ţări de pe continentul sud-american au depus o candidatură comună, pentru întreaga competiţie. Este vorba de Uruguay, Argentina, Chile şi Paraguay, iar preşedintele Conmebol, paraguayanul Alejandro Dominguez face demersuri ca în cazul în care candidatura celor patru ţări din America de Sud nu va fi acceptată, cel puţin primele trei meciuri ale turneului final să fie găzduite de trei ţări sud-americane: Uruguay, Argentina şi Paraguay. Dominguez a publicat pe X (ex-Twitter) un mesaj în care a scris: „Cupa Mondială Centenario din 2030 va debuta acolo unde a început totul!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.