Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Campus Roumanie - interes de excepție manifestat de tinerii tunisieni pentru universitatile din Romania. Parteneriat cu universitarii tunisieni

Consiliul National al Rectorilor
sorin campeanu

La 19 octombrie 2018, în cea de a doua zi a evenimentului "Campus Roumanie", s-a desfășurat Salonul universităților românești. Cu acest prilej, universitățile din România și-au prezentată oferta educațională tinerilor tunisieni și au avut posibilitatea să exploreze așteptările pe care aceștia le au de la programele educaționale românești.

În intervenția sa, Sorin Mihai Cîmpeanu, președintele Agenției Universitare a Francofoniei și președintele al Consiliului Național al Rectorilor din România, a subliniat importanța adaptării ofertei educaționale la nevoile profesionale și de dezvoltare personală ale tinerilor. A arătat că astfel de evenimente, precum Salonul universităților, le permit acestora se identifice programele de studii care corespund cel mai bine aspirațiilor lor.

Totodată, a menționat importanța schimburilor inter-universitare și a împărtășirii de experiență nu numai în sfera cunoașterii științifice, ci și în ceea ce privește cultura organizațională și dezvoltarea capacităților instituțiilor academice, în scopul asigurării unei mai mari calități a procesului educațional. De asemenea, a subliniat faptul că universitățile românești dispun de o ofertă din ce în ce mai diversificată, disponibilă în franceză, engleză și alte limbi de circulație internațională. Peste o treime din cei 30,000 de studenți străini din țara noastră studiază în limba franceză.

La rândul său, Ioan-Ștefan Groza, secretar de stat în Ministerul Educației Naționale, a făcut referire la rolul rețelelor de colaborare într-o societate globalizată, în care capacitatea de asimilare și adaptare la creșterea exponențială a volumului de cunoaștere este esențială pentru atingerea performanței.

Slim Khalbous, ministrul Învățământului Superior și Cercetării Științifice din Tunisia, a exprimat interesul pentru armonizarea sistemelor educaționale și adaptarea lor la mediul competițional și la provocările externe. În acest sens, mobilitatea studenților și a cadrelor didactice joacă un rol esențial.

Dan Stoenescu, ambasadorul României la Tunis, a arătat că țara noastră are capacitatea de a deveni o destinație favorită pe harta opțiunilor de perfecționare academică a tinerilor tunisieni, datorită performanțelor învățământului superior românesc, a conectării acestuia la sistemul european educațional, precum și a imaginii favorabile de care România se bucura în Tunisia.

Cu prilejul Salonului universităților Sorin Mihai Cîmpeanu, președintele Consiliul Național al Rectorilor și omologul tunisian Mahjoub Aouni, Conferința Președinților de Universități din Tunisia, au fost semnat un Protocol de cooperare între cele două instituții în prezența secretarului de stat în Ministerul Educației Naționale, Ioan-Ștefan Groza și ambasadorului României la Tunis, Dan Stoenescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.