Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada a aprobat vaccinul anti-COVID-19 de la Medicago, primul dezvoltat în această ţară

smartradio.ro
covid vaccin medic

Canada a anunţat joi că a aprobat vaccinul anti-COVID-19 de la compania biofarmaceutică canadiană Medicago şi laboratorul britanic GlaxoSmithKline (GSK), primul dezvoltat în această ţară, informează AFP.

Acest vaccin numit Covifenz este al şaselea autorizat de Ottawa pentru adulţii de 18 ani şi peste această vârstă.

"După o analiză ştiinţifică amănunţită şi independentă a dovezilor furnizate, ministerul a stabilit că vaccinul îndeplineşte exigenţele sale riguroase în materie de siguranţă, eficacitate şi calitate", a indicat într-un comunicat Ministerul Sănătăţii.

"Acesta este primul vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de o companie canadiană care este omologat, pe lângă faptul că este primul care utilizează o tehnologie de producţie pe bază de plante", a precizat instituţia.

Ministrul Inovării, Ştiinţei şi Industriei, François-Philippe Champagne a salutat un "pas important pentru sectorul canadian al biotehnologiei şi pentru inovare la noi acasă", potrivit Agerpres.ro.

Aprobarea acestui vaccin marchează un "pas important pentru Canada în lupta împotriva pandemiei", a declarat printr-un comunicat Takashi Nagao, CEO al companiei Medicago al cărei sediu este situat în Quebec.

Conform studiilor clinice, acest vaccin este eficient în proporţie de 71% în prevenirea simptomatică a COVID-19 şi 100% eficient în prevenirea îmbolnăvirilor grave.

Acordul iniţial dintre Ottawa şi Medicago şi GSK prevede o comandă de până la 76 de milioane de doze din acest vaccin.

Aproximativ 90% dintre adulţii canadieni sunt deja vaccinaţi împotriva COVID-19. De la începutul pandemiei, peste 36.000 de persoane din această ţară au murit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.