Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Canada a cucerit al 28-lea său titlu de campioană mondială la hochei pe gheață

reiadat.com
hochei

Canada a câştigat al 28-lea său titlu de campioană mondială la hochei pe gheaţă, un record la Mondiale, după ce a învins în finală, cu 5-2, surprinzătoarea echipă a Germaniei, medaliată cu argint, duminică la Tampere (Finlanda), informează AFP, potrivit Agerpres.

Cu acest titlu, Canada devansează cu o victorie Rusia (luându-se în calcul şi titlurile Uniunii Sovietice), care a fost exclusă de la aceste Campionate Mondiale organizate în asociere de Tampere şi Riga, din cauza invadării Ucrainei în februarie 2022.

Conduşi cu 1-0 în prima repriză şi apoi cu 2-1 în a doua, canadienii eu reuşit de fiecare dată să egaleze şi să se detaşeze în ultima repriză, graţie în special lui Samuel Blais, autorul unei duble.

Consideraţi favoriţi ai competiţiei, canadienii au disputat precedentele trei finale (victorie în 2021, înfrângeri în 2019 şi 2022) în faţa Finlandei.

Germania, care nu a fost niciodată campioană mondială şi ultima finală disputată data din 1953, a ajuns în finală la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2022, unde a fost învinsă de Rusia.

În meciul pentru medalia de bronz, Letonia a întrecut Statele Unite cu 4-3 după prelungiri. "Team USA'', cvadruplă medaliată cu bronz la Mondiale (2013, 2015, 2018 şi 2021), a suferit astfel o nouă decepţie, vizând un titlu mondial din 1933.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.